「試當真賣飛」驚現DSE 經濟卷:「說明了價格的_________功能?」

309 回覆
211 Like 15 Dislike
嚟講道德嘅咁你就躝啦柒頭
呢度係econ po,連你都話econ無關道德咁你入嚟econ po度發表道德偉倫jm9
細細個讀econ 果陣會去睇既網
有讀過econ 睇完呢張圖應該唔會唔識喇瓜

你就真係柒頭 班撚樣食咗CS(炒家獲利空間)係不爭嘅事實

咁都唔講得 呢個係客觀事實唔關道德

同你講岷道德果個柒頭係游學修呀屌你老母
佢地聲稱基於道德理由阻止黃牛炒賣而咁樣配票

結果?佢地自己做黃牛 我無話黃牛道唔道德

我只係話消費者必屌
因為佢係取代咗炒家去優先賣飛俾肯食炒
咁點會係為咗製作 學者都心水清 無試狗啲死忠咁蠢
試狗又群起而攻之 但係駁唔到佢地做咗黃牛

樓主pin 啦
因為A 你唔會知試當真點諗
C就好客觀 佢地係優先賣飛俾最高價值買家 即願意食炒嘅人
翻中學學翻demand supply 先上連登啦
同意你話過幾次之後有機會有翻黃牛
但一定唔撚係咩上限下限
你價格浮動做到覺得值嗰個數先俾 其實已經無左好多黃牛
幾次之後有機會係數量問題
可能$1000就賣曬 黃牛先有機會將價格放係上一格價錢同$1000中間
但係第4點睇完知師兄智力有啲問題
咩佢地要自己掃翻貨
自己掃番貨收入係0喎 但係跌到落$20
啲人買都照收$20 點都唔洗自己掃啦on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞