「試當真賣飛」驚現DSE 經濟卷:「說明了價格的_________功能?」

309 回覆
211 Like 15 Dislike
咁你d邏輯都幾差
冇人想睇既野就算賣$0.0000001都唔會賣得出
唔存在可以確保賣曬飛
因為考生被游學修fake咗加入炒黃牛因素
人地講緊consumer surplus
你就9唔搭8講consumer surplus + supplier surplus
成班不學無術係度鳩up好好笑
E 分配….. 給游某金錢買樓交配助人自助
連登仔係咁架啦,佢地成功就得
大陸藝人入侵,又話本土冇人才
人地睇韓星,又話泡菜垃圾,中意得都係冇taste
mirror hit左,又話人地冇實力,拎韓星來比
試當真make noise幾次,又話人呢樣果樣
來緊應該會更多呢啲case
Cliff Yeung 仲有無份出卷
你講得啱,我無話過自己邏輯好,亦都知道自己無咩分析力。

只係無聊時用極差既邏輯鳩嗡鳩估打發時間,講下廢話咁樣,多謝你肯浪費時間回應我。
當大部份人接受價係5000,咁點解佢地5000唔買要等黃牛3000入貨賣5000比佢地?
用econ101 去解釋現實其實都算唔算鳩up
辛苦哂佢
講真依題無乜爭議性,當年考完AL同人喺高登討論,有d人仲要講極唔明真係好過癮。
阿叔我當年打開份考卷真係O左嘴
憎人富貴厭人貧嗰種小農性格出哂嚟
唔識consumer surplus已經唔係econ101,亦都無任何解釋能力,完全係鳩噏
神經病,條題個背景寫到唔清唔楚咁,
無跟開試當真既考生就俾條問題玩鳩死,
依d考試關乎考生前途,咁撚兒戲扮貼地懶有趣,
考評局食撚屎啦
利申:A-level年代考生
得C似係經濟科會用嘅字眼
A明顯陰9啲fans
唔on9點做出題
A 個答案都唔關事,條問題提都無提過內容,賺左錢資源一定會投放落改善內容既咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞