[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (54)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
想問大家小弟有條m43 vintage pants 但唔係好鐘意個cut
如果係你,你會直接買Bryceland 條 P13 (同一個款)好定拎條vintage 去改slim 少少?
感覺上攞條真vintage 去改好撚on9

Bryceland P13
想改細牛仔褲腰圍,印象中香港有denim house做到?
好耐無入黎
限牛巴想退坑
今年開條桃太郎15th 嚟著
唔好改,衰撚硬
太闊既話用熱水洗加焗乾
太窄扣少粒鈕著返大佢
再唔係食肥自己咪唔鬆
痴線原來連FW依啲咁minor既brand都有老翻

見到件Vest好平,本身都覺得伏伏地,但又覺得依啲brand應該冇老翻所以搏下,結果中左伏

問題係件野還原度好高,除左冇用真羊毛之外,Cutting同Details都真品咁,有冇巴打知道依啲貨咩來頭
連Tag都100%還原?
紙牌睇相冇野,拎上手睇就明顯係假
brand tag同size tag同真既一樣
拉鍊用Talon
冇用真羊毛
塊布同真品一樣只係冇上蠟

其他Detail同真品一樣究竟係咩來頭
咩途徑買到
某C字頭果個拍賣

睇日本講原來FW近年真係有高仿
唔好意思 想問吓有冇人知道 Danner Light 保暖程度係點? 嚟緊要去負20度嘅地方 唔知買唔買好
無insulation長時間喺戶外凍到你仆街
幾年前著timberland 去都仲頂到 今年想買對新鞋順便著過去 除咗danner 有冇邊對推薦 想平時著得返 利申 本身喺負十幾度嘅地方 但聖誕會去負廿幾度嘅地方
試下Danner 400g thinsulated嗰啲?再着返對羊毛襪夠晒啦
呢對? 如果係 個款都Okay 應該平時都著得返 Thanks
係呀
有冇Ching買過rolling dub trio 嘅boot呢?
你哋係邊到訂返嚟?
我都想買
日牛既online shop 係咪轉哂無得用yen 結算
請問洗水牛會唔會縮到?有條腰闊咗一吋 腳都長咗啲
用熱水要幾熱?使唔使浸一陣?
睇過香港大陸台灣代理都無size
日本官網 寄集運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞