[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (54)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
Tassels
最近想入手overall, 一千至千中budget, 大家有冇心水

係咪不建議levis 呢條
黎緊過東京 有冇啲鋪一間可以行多幾間牌子
好似bs咁 一啲係惠比壽一啲係原宿
諗緊買real mccoys件parka m65定buzz果件
咁多位巴打有咩建議?
投Real 一票
但佢件s我驚太長 我169矮撚
咁一定係size先行啦
169又點 直接著VINTAGE咪得
PARKA本身就係鬆同大 諗得PARKA就唔需要怕長怕大
講錢 當S先 分開計
SHELL 2XXX+LINER UNDER 700+HOOD UNDER 500
就算成套買DEAD STOCK 都係UNDER4000
我自己套FULL SET 3千頭就搞掂
M-51 PARKA FULL SET MINT都係四千內
加埋都平過REAL MCCOY件濕鳩垃圾 得個SHELL仲要改過SIZE
Horsehide 皮褸你地會上咩油?
差唔多係時候預備下
如果想舊化快啲就直接用油類,魚油、馬油都ok唔建議貂油,想個變化溫和啲就用啲俾女人手袋用果啲delicate cream、leather lotion之類,Saphir 同bootblack都有。
開季了! 今朝正式可以著jacket
今朝多咗薄軍褸佬返工
出左門口先發覺涼左咁多早知都著jungle jacket,好耐冇著過
Jungle jacket點入手好呀
Vintage定日牌brand new好
我買Buzz Rickson咋
宜家yen平係Hinoya買千鬆d有件

想買對高筒
唔知乜色好 黑色好似幾正
想問牛仔褸買咩牌子好 見a.p.c幾靚 買得過?
平平地日本製 tcb幾好
想入條fw51
bs 黎緊會優惠應該係聖誕?
好耐無上水
入秋推一推post
https://youtu.be/P11e6SW_1T8

最近討論好多的評測
想搵vintage ma1同fishtail parka東京邊度會比較多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞