[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (54)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
牛仔褲改褲長, 大家會唔會自己DIY剪左佢???
定會拎去D舖頭到改????

想做到褲腳好似上圖咁有少少破爛感
但又驚自己剪完唔車線固定佢,會洗多2次就成條唔要得
利申:唔識自己車線
本身有條resolute 710 同berick loafers, 但對鞋個底真係痛到仆街,有冇辦法搞搞佢定直接買alden / cj會好啲
冇辦法 千幾銀當買過教訓
直上Alden / CJ
完全兩個感受
心目中係買Alden,條底行耐啲會比較舒服?
試過自己剪,著過幾次so far都無爛過,不過係用勁平嘅pull and bear牛仔褲試
你前後兩句有無關係?
如果問Alden,正常著用1-2次已經break-in
唔可以同Berwick比,支撐感強過波鞋
之後你就會發現唔係軟就舒服
sorry表達得唔好 係想問Alden 同 CJ比較,邊個會較舒服
咁你有冇洗過?會唔會越洗越爛??
有洗,d流穌會長左,但又無爛晒咁誇張
berwick loafer+1
硬反而我OK,係刮腳果下難搞,同埋仲會甩踭
依家一定要赤腳著先舒服,一上襪又準備著到腳損
Thanks

件 BUZZ RICKSON'S B-15A 好吸引
berwick 着咗大半年先叫做break in 晒,而家幾舒服下
同埋啲路如果斜左/右太勁,行得耐腳踝個位都會刮到,可能家陣啲unlined款會好少少掛,不過budget唔多都算係咁,有比較下先會感受到貴嘢貴喺邊
呢間幾好行,係新宿又方便
巴打去完再推介下重有冇其他店好行,我都準備去
千幾蚊買難受
無計比人水左都無辦法
我有一對us7.5 啱唔啱?
唔岩
同一級
自己去試吓邊個牌子啱腳型
幫襯Tassel搞掂
2268算唔算黑色圓頭
同我著緊對安全鞋一樣樣
想請問下桃太郎嘅GTB系列有咩特別?
睇完啲簡介好似都唔係幾明,特別在間條pattern ?
想問香港邊度有paraboot 賣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞