[NS/PC] Monster Hunter Rise:Sunbreak (88) 6月30日發售

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
Mhw玩咗近500個鐘一粒攻2都冇
睇你追啲咩
你追求天花板 用盡哂套裝佢既
ib只要齊珠就做到 就砌得哂全部可能性 全部組合出黎
Rise靠人手無可能做到 砌到全部組合 呢點
就呢點黎講ib係易過Rise

不過Rise護石個好處就係可以相對較易砌到一套見得下人既裝
我諗亦即係你所講既彈性大好多
但如果你睇過Rise護石 可以出產既技能組合 技能等級上限 窿數
係唔會講得出彈性大好多
你講得出彈性大好多係因為你喺Rise無諗住追一套用盡哂啲窿位
要追求理論值可以出產到既最勁既護石砌出黎既裝

咁公平啲 如果你喺Rise唔求一套極限既裝
咁就唔應該拎IB要刷兩粒攻2黎比;
你知道要兩粒攻2係因為你睇過哂全部可能性
知道咁樣出係最高攻最高DPS出到最多技之類
但如果你Rise都唔追求齊技 多啲窿位出1 2lv攻擊 或者support技之類
IB你都可以放棄一兩粒攻2啦其實?
無得咁樣比架喎

同埋講到配裝片 Rise啲護石咁樣出 人人個倉都唔同
真係有意思咩

刷就一定要 但兩邊真係要比我都係鍾意ib刷珠多啲
原因都係鍾意佢目標明確 人人都砌到一樣既裝無得賴
同埋入配裝器都方便啲
我當時幾enjoy solo刷珠,當你每日keep住打一粒鐘都出唔少好嘢
重點係佢啲靚珠唔使一定要打古龍任先出到,我記得打火龍嗰啲都已經出到靚嘢
咁就多選擇好多,而且又易打啲
其實你可能係world 先加入既人
先會有咁既諗法
除左世界
芒亨不嬲都係刷護石珠係整
所以玩開基本上唔會對刷護石有反感
反感係反在刷佢既途徑
可以同frd happy share
PSP 時代同frd一齊去m記打先係重點
所以個人認為可以又打又鍊護石係最好珠咪整
第一段完全係我想講嘅嘢,mh系列一向有咁嘅問題
正如我上面講當時mhw係唔錯嘅,點知ib又行返舊路要你刷死條雷狼龍,實行種族滅絕
嗰陣話輪迴條list唔同,會有啲最top嘅神石嘛
岩魚雷狼呢類刷珠任之前係時限性唔係長駐既都可以既, 雖然我都偏向唔想佢有呢類任
佢肯放棄rise出返mhw dlc 就好
你自己放棄rise
等下集咪得
有一粒攻2係送嘅,點會一粒都無
山不轉,路轉;路不轉,人轉;人不轉,心轉
我都無買rise
強壁打過700個鐘都無
我諗應該好多人有同你相同嘅諗法
我覺得佢設計上就係唔想人人都一樣,唔想變校服。想每個獵人根據自己抽到既護石(/珠)配自己獨有既裝。
但獵人只會去追求極限

ps. 我自己休閒玩家,琴日有粒KO lv2,後座力lv2,兩個lv1洞。就已經好開心咁去整套徹甲重弩玩
上面最主要係想講咁樣比對IB刷珠唔公平
話攻2係最難刷最稀有嗰一兩粒珠應該無乜人反對
咁要比較就應該要拎番Rise最難刷最稀有既野黎比
就唔會講得出彈性大好多
你肯將Rise個彈性放落IB到 咁其實珠都唔係好難刷啫

我獵人履歷跳脫啲 P3, X(XX), W(IB), Rise
只可以講有啲野不嬲落黎唔一定係好
至少刷石刷珠我都試過 出到黎我係鍾意刷珠多啲
護石無底洞
其實無玩又入黎係咩心態
咁你走番出去慢慢等
我自己鍾意刷護石
珠整開 要刷既話
有時唔出珠 卡死晒啲技
我粒攻2石前中後期都冇
護石我一向當bouns技
不過都係各有各好啦
冇記錯,4都係鍊金護石 但好似仲有其他機制出
可能係 畫質/索 人
冇攻2可以出攻擊護石
咁你唔好彩 我2000個鐘19粒
其實用IB比較唔係咁岩,因為IB已經將某D必要技下放或者易刷D
W有D珠係必要到關乎你用唔用到把武器咁濟,Rise最多都係少一lv貫強或者攻之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞