[NS/PC] Monster Hunter Rise:Sunbreak (88) 6月30日發售

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
冇玩一排,唔記得哂點玩弓,又要重新練過
要拎返出嚟熱身
改得個任做乜唔直接改粒心水石出黎用
問題係game入面冇護石list
你永遠唔會知自己係咪已經拎到最適合果粒
咁就令好多人冇動力去刷
你以為果粒夠靚砌好套裝咩?
你個fd俾幅相你睇佢可以輸出技一樣
仲多一兩個輔助技甚至攻up可以高過你
上集刷珠我知道有邊粒我需要而我冇既
我可以瘋狂咁刷刷到有,官方仲派過幾次最難出果幾粒
但護石我連個目的地係邊都唔知點有動力前進?
事實上咁樣係彈性大好多 唔使限死你要刷到2粒攻二先配到裝
同埋基本依家網上咁多配裝片點會唔知目的地
攻2官方送一粒 你刷一粒就夠 ,加上update之後攻2容易刷好多
同埋有攻擊護石5,冇攻2都配到裝
唔知係唔係得我掛住掘礦出護石既時代
ib就係囉
World嗰時裝選擇極少, 配裝完全冇自由可言
超心/強壁/炮術都唔知幾多人係IB先有
講過好多次,不厭其煩又講多次,我第一粒耐瘴係響玩完PS4版Iceborne再去PC玩Iceborne打完地啼先出
本來超特就係挑戰性質,整二名裝打到lv15就頂
同埋碎龍係刷石姐,你整裝咪又係要打其他任
Sunbreak先刷啦,到時G位應該易D出大細金
超特個挑戰性質,就係打超特
佢地啲裝其實都係其次
同隻超特隻揪個成功感先係重點
當然佢地有時唔係同你隻揪
點會賣,你識唔識玩㗎
嗰堆嘢要拎嚟擺去輪迴,揀撚到眼都花,成個作業形式真係

可以即刻賣/換就還好啦
即係好似mhw抽爛西武器咁,一眼睇晒邊啲要/唔要
因為刷裝所需時間遠低於刷石刷珠, 一套最強既畢業校服好快都可以整完, 而剩低落黎決定你既裝備強度既就只係護石. 所以到頭黎想裝備變強既都係會去左刷碎龍護石任
除非係收集型玩家既要整哂唔同裝備既咁就冇呢個問題
冇獎盃系統但game內都有勳章系統
講真呢啲嘢都係自high㗎啫,你獎盃系統都唔會有人理你啲嘢啦
芒亨不嬲都冇奬盃嫁啦
除左world
好似係
mhw, ib知晒有幾多粒要刷,目標好清楚
而且有唔同形式出到啲珠,你打任出又得,去揾阿婆抽又得
揾阿婆抽都係睇返嗰粒珠個max數已經ok,一過咗就可以拎去抽
雖然當時都覺得有啲煩,唔睇住條list要考記性,但估唔到rise更加黐撚線

mhw我當時大大話話都打齊晒全部珠嘅max數
ib就算啦,太多,打齊全珠數已經停,當目標達成
成件事個目標都可以自己定,好清楚

同埋啲機率算係好合理,有日本人都講過你正常咁打,到咁上下hr就會出齊
嗰陣ib我都係同個fd差唔多hr出齊全珠
問題就算煉金,到最後慢慢都都係打死一隻最易刷,其實無分別
我world先入坑新手獵人
輪迴剩係出到三粒,而且都好似無咩好野
都係拎素材鍊金最有效
無用既石可以即賣
習慣下
嚟緊都係交替住出我估
所以而家同之前既煉金機制都係麻麻, 理想既佢係要做到玩家可以刷到野同時又玩到唔同內容而唔係刷死一隻
W調查任某程度上做到呢點, 因為佢刷珠任係ran出黎而又有次數限制, 變相逼到你去打唔同野, 但呢個就係用玩家既選擇自由換番黎..
以前直頭錯group就永遠唔會有果粒石
鍊護石個流程垃圾到嘔,一啲都唔流暢
又要揀料又要打一場先開一次彩,真係揾鬼同佢刷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞