[NS/PC] Monster Hunter Rise:Sunbreak (88) 6月30日發售

1001 回覆
6 Like 5 Dislike

Rise既效果太花
經常迷失自我
諗住出之前一個月入番game操下手感
隻雪鬼閃到盲
特別係會心果下閃
用貓雙劍100%會心
閃到自己都唔會自己做緊乜
仲要有時狗成日係面前遮住乜都睇唔到 ..
不期待 不傷害
明白佢多人聯機比帶狗係因為唔想玩家冇左騎狗既體驗
但4人4狗真好花, 雖然後期d人會帶貓所以個情況會改善
但如果佢要解決呢個多p太亂既情況可以set 3-4人聯機打怪果時隨行會自動入地底, 到非戰鬥時自動彈出黎比人騎, 咁就可以keep住打怪唔多於4個既狀況出現
用弩個陣覺得隻狗阻撚住哂
Steam版 之前一直正常 停咗一個月冇玩
之後琴日想開黎打下 一連線 無論search街場定入lobby同friend打都係咁彈殘體果個崩潰message再crash

已經試過哂重裝graphic card driver, remove overlay software, set administrator 開, 熄防毒同裝REFramework個MOD
都係一樣係咁彈 有時仲會出埋系統嚴重錯誤果個藍畫面強制reboot
Google過好多結果都係以前 話更新已經fix咗
但我之前都玩到冇問題係琴日開始先係咁
有冇巴打試過知道可以點fix

Spec:
CPU i5-12400
RTX 3050

唔該大家
有冇裝mod,有就一係更新mod,一喺del 曬佢
Del哂啦 因為上網搵到有人試過咁之後裝REFramework就冇事先試下
但係我整完之後都係彈
都試過成隻Game重裝都冇用
完全搵唔到有咩問題
Nintendo eshop半價$234,係未入手好時機上次打係icebrone
半價想入steam版
之前半價入左mhwi
玩過完全唔想再玩switch版
有咩唔同,switch會lag機?
高清&60fps係唔同D
pc可以上60以上
144玩太刀超爽
Carousell 長期有人放200-220
最後入左190,facebook
創左角玩左陣諗住改語音
點知唔俾改
趁玩得少少重玩
係咪無得刪角
想用返個角色名
MHW好似可以買造型劵改,rise就唔知了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞