[NS/PC] Monster Hunter Rise:Sunbreak (88) 6月30日發售

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
覺得今集抽獎護石好煩。。。
World 想要邊粒,搵到素材就一定整到,有目標性好多
估唔到capcom改個名真係呃到人

World素材整護石, Rise素材整珠
World要刷珠, Rise要刷護石

我係咪可以話Rise可以搵到素材就齊護石唔駛World咁死刷爛刷有目標好多
估唔到capcom改個名真係呃到人

World素材整護石, Rise素材整珠
World要刷珠, Rise要刷護石

我係咪可以話Rise可以搵到素材就齊唔駛World咁死刷爛刷有目標好多
明明Rise個問題係護石鍊金個系統on9而唔係要刷
同埋珠牽涉嘅技能仲多過護石
佢可能world先入坑
唔好怪新手啦
不過我唔太想跑火山挖護石
出返個任嚟打就好
其實打完啲素材要掉畀個奸商拎去煉金真係幾有剝奪感,刷唔刷問題不大,IB咪又係咁刷
出任打咪又係作業式刷碎龍
反正素材太多唔怕俾佢煉金
話說mhxx係點刷護石?老人痴呆唔記得,只記得好似有個礦石任打碎龍
前中期都係打高難對集會所任, 完任出幾粒
靚石要打特殊/超特

後期碎龍任搞掂

Rise最on9係改走左呢個傳統
你唔人手走去鍊係唔會有石
一粒一粒出
同一次過一推
效果差好遠
起碼刷碎龍平均一次十幾粒
覺得World抽珠好煩。。。
Rise想要邊粒,搵到素材就一定整到,有目標性好多
所以覺得碎龍任係唔好
令到打超特/高難度任變得無咩意義變左純挑戰性質
始終出靚技砌靚裝係打機既比較大誘因, 而當一個碎龍就滿足到既話好多人就偏左向佢一個而忽視左其他內容
盾斧留番俾狗玩
的確係 攪攪吓我都無去煉石 抽抽下都無心機
一路打到黑龍都未出過靚珠
rise刷護石都有幾個靚野出
暈左 大劍都打空氣
揀料抽嗰個位已經煩,每次要自己揀
之後抽完啲垃圾返嚟,仲要強迫症咁對下邊粒係嗰個技最top嘅石嚟保留,仲煩
而粒嘢其實都係冇用,純粹係留一留
咁就佔用咗你一大堆時間去搞啲on9嘅管理工作
混裝器已經話埋俾大家知個倉D石有用既唔過十粒
一開獎掃一掃無粒似樣就即刻成 lot 賣晒佢啦, 管乜野理啫..
有冇人仲刷緊rise大細金
Switch冇獎盃系統 冇乜心機刷
奬盃 冇記錯既話好似得世界一集有

以前有冇奬盃都係咁刷嫁啦
等G位一次過
可以拎去輪。。。屌佢老母,估唔到獅吼功之後重有招大喇叭
吓,我記得當年psp自制一個護石任,爆一個蟲竇就完任
成3、4版護石任開
好快出到想要嘅護石
後來直接改石
幾多技幾多洞都得
而家電腦應該仲簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞