iPhone 13 / mini / Pro / Pro Max討論區 (12)

977 回覆
2 Like 10 Dislike
Thanks
出上期消費劵第一日買
早買早享受
消費卷買左13pro
後悔中
太大部?
重+大部
120hz 係就係好順滑
但發覺重要度唔高
點滑都補唔返細機身係褲袋拎出黎同埋單手用嗰種爽
相機就冇乜幾可要用到pro 多出黎支鏡
加上唔打機+長萬office 有得差電

細機黨
想由android轉會iphone

主要想試下習唔習慣個系統先。。

又唔想等到出iphone 14 pro max,用成萬蚊黎試

如果6180收部二手iphone 12 pro max 128,
會唔會好on9

定係4000收部iphone 11 pro max 128先

假如遲啲想再升 14pro max ,
可以平一兩千再轉售
咩型號都好
12代都好過11代太多
最緊要係12代face id 可以口罩解鎖
樣又大改左
ok,多謝意見
口罩faceid 係緊要,但12pm 作為apple 大機冇核電,冇咗pm 最大賣點
電池容量13>>>>>11>12
13pm 個display 新技術,慳電又smooth好多
11個mon 細少少都慳電dd
當年大家笑11pm 用咗成年,續航都比12pm新機好
官方吹大咗都只係夠膽講12pm同11pm使用時間一樣,播片13pm 比12,11pm 多8粒鐘

13 pro motion display同舊機機都差太遠,慳電好多,光咗,又smooth 咗
用咗幾日睇返11pm ,就覺得舊機係frame drop
我冇12,但佢只係比11大咗少少,技術細節好似冇分別

ram 12 13 都有6gb, 11 得4gb
我唔打機,日常用分別不大,要reload 嘅都係會reload
ios 機制問題,apps 擺得耐開返出嚟要reload

相機代代都進步,喇叭13>12=11, 12 13 有5g 但冇乜用

結論,一係上13pm,一係11pm
除非要平,5G,同口罩faceid,否則冇理由揀12
我明呀
不過佢問緊11 同12
同埋睇佢個feel 都唔似想而家正價買13 pm

比較哂全部既話
就埋budget
寧願買13
但佢堅持要最大mon 先冇計
14max
用緊13 想trade 14max

有冇13 pro用家會想trade 14max?
屌你全港都無13mini現貨on99
呢家0機價上台 係唔係唔著數?
Apple store 咪有
交換?我用緊mini覺得太細
上網睇過要訂
已俾老母
新手想轉會想問清楚 連鎖電器舖電訊商同store買係咪無乜分別 差個要開封先?
等唔等14好
幫人放

iPhone 13 Pro Max 128 GB白色

$9200

https://t.me/what_name_ho_ah
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞