見過職場同事情緒最失控時係點?

647 回覆
826 Like 16 Dislike
咁人地都係唔開心想人開解嘅
好好笑
有個二十頭嘅黃絲freshgrad 黑暴果年反枱踢垃圾桶
當年我同班下屬講緊班黑暴點破壞同埋搞到我遲到
我都想知
你上次打字係幾多年前
巴打而家仲喺嗰間公司做?
有客係到仲踢檯 大大聲講粗口 同上司鬧架
條友第2日比人賠錢炒左

不過個陣我仲未返工
我都覺得係
太耐之前,唔撚記得lu
叫佢報
做證人啦
有無返過工
通常有7成工作量會落左3成員工到
返工就係睇下邊個咁有責任感 做個3成員工
點隊穿塊膜
女主角:嘈冤巴閉嘅女同事,成日同其他人細聲講大聲笑,你地當佢係樂壇人瑞咁樣啦
男主角:男同事,中佬,少少躁狂底,餐餐食lunch都要搵個人嚟數臭、祭旗先食得落飯

嗰日係啲返半日嘅日子,類似happy friday咁(公司有個福利叫fifth friday,如果嗰個月有第五個禮拜五,咁就只做半日嘢,下半晝福利部會搞啲活動輕鬆下)咁大家都輕輕鬆鬆,講嘢都放啲,無咁拘謹

女主角:
男主角:

女:今日好醒神喎,平時見你死下死下
男:返工係咁上下,大家咁話啦
女:你就大家咁話,幫你醒下神啦
跟住個女就輕輕拍咗男個籮柚一下
男:
你做乜嘢呀!我男人嚟架!
女:(急急腳走返入office,諗住入面人多,個中佬會收斂啲)

office全院滿座

男:(追到入office,隔住廿零三十人,指住條女嚟鬧)你唔好走呀!啱啱你做咗啲乜呀!你講丫!
女:.......我輕輕拍咗你一下咋嘛......
男:我男人嚟㗎!拍我?我男人嚟㗎!

其他同事:
擾攘咗十零分鐘,兩邊不斷重複「我男人嚟㗎!」同「我講咗對唔住喇......」

男同事啲朋友:好喇好喇,食飯先啦食飯先啦
男:好嬲呀!我男人嚟㗎嘛,咁樣拍我籮柚!

女同事之後飯都無食,靜靜地入咗老細房,話有啲唔舒服,早退

做嘢咁多年,第一次見4,50歲人可以咁惱羞成怒,當住全公司面發癲

p.s.男同事做多兩年,話全公司恰9佢,工作環境好唔友善,靜靜地quit咗
到而家都唔明點解佢要抆槍
上文下理緊係佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞