見過職場同事情緒最失控時係點?

647 回覆
827 Like 16 Dislike
諗起身邊同事,躁極都只係閪晒面、語氣好差、拍mouse咁。但當面爆炸呢啲場面真係未見過

最多都係聽過朋友講,佢前同事同老細嘈完之後,勁大力踢凳反凳,狂中啲keyboard,
嚇到個老細差啲報警

想聽下其他case係點
係位喊
腸仔蛋
見過運輸失控一喊流眼淚一路扯左隔離鋪條友出黎打
嚇撚到我呆左
口upup左好耐,mouse都就拍爛
過左陣自己好靜咁做野,粒聲都冇,大家以為冇事啦
隔左冇耐jump埋
仲唔炒呢啲下次佢斬人都有份,唔開心就轉工咁樣做到有精神病為乜
好慘 一定好多生活壓力
打份工都搞到咁

以前有個同學企圖jump,直到佢衝去窗前,都係安安靜靜的
講完個電話,係咁拳打張枱,再磡頭落張枱度
越收埋先越高危
點解唔話呢D公司 仲做 下個就到你?
換水插緊都插唔中部機 最後發脾氣全桶拎起飲(張飛飲酒咁樣)之後拎咗桶水番位自己飲
係天台大叫腸仔蛋
印咗三百張全黑雙面

利申:9up
城大反枱友召喚
張飛飲酒
行過嚟鬧人,鬧到全 office 都聽到
我同佢單獨返night shift,成個department冇人嘅,鎖左門。
咁佢幾十歲人畀公司政變逼走。
踢跌晒啲垃圾桶,掟爛左把較剪,膠裂左同刀刃分開,一半攝過門底飛左去格嚟department
嗰陣上連登嚇到叫左出黎,老細問咩事,我照讀比佢聽,讀左標題內文都未開始讀,佢成塊面白哂,自言自語,猛咁話「共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生;共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生……」

跟住衝左上天台,叫左一聲「鳴呀,點解係我」就跳左落去,成班同事追上去都追唔切,有兩個女同事嚇到暈左,仲有個男同事當場嚇到變左弱智,不停問人要唔要食腸仔蛋。

我就好好彩無咩事,但同班同事五十幾個人即時變左失業。
直接打領導
男同事 vs 女同事
鬧鬧下交個女嘅用隻手指係咁指,就嚟篤落個男仔度,咁個男仔本能想避,個身掂到佢隻手,個女就話被人非禮要報警blablabla

我係絲都睇唔過眼
拎枱頭電話一野車埋去屌緊條友到
試過係咁屌柒條八婆同事,屌到佢無聲出,之後擰轉面諗住走,但又覺得條氣唔順再拍枱屌過,屌撚左幾分鐘,喊晒口先停,之後比同事話我係佢見過最失控嘅同事。佢眼中我係斯文人,但其實我係毒撚。
為錢....
同上司傾電話對罵, 大聲到好多人都聽到佢地對話. 最後衝埋入房辭職
為生活囉屌 有頭髮邊個想做熾哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞