見過職場同事情緒最失控時係點?

647 回覆
827 Like 16 Dislike
要講啊 唔係就到佢諗埋一邊
都呃到半年錢啦
屌9個客係死廢柴同弱智唔識睇字
嚇死我呢d小薯仔
上份工有個同事俾上司針對,突然喺個位度大叫爆喊
香港老細9成都垃圾黎,一有事淨係識諗報警
癲狗係咁撚樣
有冇畀人炒

咁好搵都仲咁燥
之前出過Post求左婚
真,70後特別多廢人
絕對要
我幾個月前都係咁樣 最終辭左職 休息左1個星期就返新工 即刻情緒平衡返好多

個時大約返左6個月工 份工本身係我理想想做既 亦都符合興趣同大學讀個科
頭3個月做得好好 個陣舊上司都好好人 工作雖然好忙但壓力唔大 出產既成品都好滿意
但3個月之後換左新上司 佢就下下針對我 話我差又話我唔啱呢份工 個時情緒都只係唔開心 未去到崩潰
但第6個月佢變本加厲 我workload倍增 同事就倍減 變相我1個人做2個職位既野 然後佢就繼續屌 繼續針對 個段時間幾乎忙到OT到10 11點先走 返工放工都會不定時咁喊 又無食慾甚至有試過嘔水
最後1份project 接觸到一個心理醫生 佢好好人咁免費幫我做左個15分鐘左右既therapy 發現我個陣有焦慮症 抑鬱症
佢建議我即刻離職 唔係就只會繼續惡化 咁好好彩我都聽佢講 第2日即刻遞信清假 個人馬上放鬆左好多
係個地下碌來碌去連帶崩潰式大喊, 最後攪唔掂 call 左佢屋企人黎接佢 ( 因為有同事識佢屋企人, 可能之前兩個有路 ), 條女不嬲有 bipolar, 有時勁興奮, 有時勁低落
移民喇,外國白人社會比較少呢野

係東亞黃皮賤種工作文化先咁cls
出過事應該無人買啦
好似話明明包裝寫孕婦唔飲得
之後又得又唔得 彈出彈入
同事a去旅行個陣打電話返公司同同事b嗌交
情緒發洩=我要跳樓 我要自殺
有無諗過日日接收呢d資訊既人會覺得你煩
一個月後見你仲係到 唔理你又開始情緒勒索話人唔理你 又要自殺
梗係有啦
九唔撚搭八
閱讀理解差就問多啲先發表意見
同埋你講到情緒勒索咁咁你又理佢?
你咁不屑咁咪唔好理佢囉
佢揸撚住把刀迫你分擔佢啲負面情緒?
你有能力咪走囉
冇人迫你同佢一齊受罪
你呢啲叫犯賤
點解係我
即係開post話想自殺就得
我回post發表意見就唔撚得
係咪想逼害我 係咪想我跳樓先安落!!!
係阿 你快撚啲死
以前做過一排地盤,有位老師傅教落:我理撚得你亂撚咁屌吖,但千祈咪屌人哋老母。

利申:見證過一次武鬥大會
咪撚吹水啦
桶水咁撚重你同事冇可能抬到去頭咁高
唔畀人哋 Rambo 咁嘅身形嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞