見過職場同事情緒最失控時係點?

647 回覆
827 Like 16 Dislike
同事反鎖自己係雜物房,怪叫吓又靚吓,大家又發現佢fb瘋狂upload係裡面嘅自拍,最後好似有百幾張

保安爆門見到佢全裸,個身有marker亂劃
呢個提目一定要留名
屌 講完幾句你咪又係做左呢種人
傻閪學人講道理
似係俾鬼迷
唔係你估
總有好多人唔結婚會死,唔生仔會死,唔買樓買車會死
覺得人生咁樣先係成功有意義
好耐之前,響三藩市一間影印鋪返工,個華人老細係仆街中嘅仆街嚟嘅,淨係識呵住幾個白人sales,後面班伙計做到狗咁仲經常俾佢鬧

有次明明係個白人sales同客飲大咗,返嚟公司撞跌箱文件。點知個仆街老細竟然屈鳩個平時笑笑口唔多出聲嘅墨西哥仔。其實墨西哥仔果朝已經話屋企有事要走先,點知仆街老細兇鳩佢話如果佢早走就當佢犯過失炒佢魷魚,連呢個禮拜嘅人工都唔會俾佢。個仆街老細上午唔俾佢走,下午仲偏幫個白人sales屈佢,結果墨西哥仔發癲,一輪嘴狂屌仆街老細同白人sales racist。

當時我同其他人響公司後門貨車loading bay做緊嘢,聽到佢哋嘈咗一輪,仆街老細係咁話you are fired get out,然後墨西哥仔衝咗出門口,我哋咪以為件事告一段落囉。點知唔夠五分鐘,墨西哥仔揸住部車鏟入嚟舖頭,嚇撚死我哋。佢一落車就攞支槍出嚟,我哋見今鋪大撚鑊,拿臨響loading bay走人。

後來聽聞原來墨西哥仔果朝話屋企唔知邊個病危要去醫院,個仆街老細一句I don't care none of my fucking business已經令墨西哥仔好唔高興。點知仆街老細仲要再屈佢同炒佢,最後墨西哥仔冇開槍殺仆街老細同個白人sales,只係用槍指住佢哋打咗佢哋一鑊,我哋全體同事都覺得佢已經算好好……只可惜墨西哥仔最終都係俾人拉咗,我都唔知佢呢鑊要坐幾多年
呢個夠晒癲
所以搞到人地死屋企人
見唔到最後一面
都唔使負責?
起碼要死返個經理屋企人啦
大叫一聲屌你老母,然後將四圍嘅嘢 勁大力咁掉落地,當時佢係想開一個同事波,但係啲野飛嚟飛佢,幾件飛向個女同事同個清潔阿嬸,我就好似守門遠咁,逐野擋
你老母比你激到自殺我會respect佢
我有次印完野
係quantity 㩒左200
之後有個比成間公司bully嘅阿嬸印自己野
佢唔識㩒pause
印左一半到 佢直接去啪電箱個制
搞到個server 都死鳩埋
邊有可能
如果健美身材著恤衫一定爆哂衫
睇佢咁飲水法都唔會係做開gym
坐左係走廊地下喊
巴打男校
有個問題想問
敢出手打人 係情緒失控
或打人係冇後果?
係,但炒人都會炒呢班先
dllm支那仔
支那仔
仆街個畫面有啲好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞