見過職場同事情緒最失控時係點?

647 回覆
827 Like 16 Dislike
上一秒仲笑笑口,下一秒大聲講晒粗口鬧人鬧到成層都聽到,仲行黎行去同周圍啲同事用鬧人嘅聲量呻,嘈到有人行埋去叫佢收聲,坐呢啲同事附近真係好驚,唔知佢下一秒會唔會攞把刀出黎

但郁手嗰啲就真係未見過
同事一多野做,就係咁九叫點解要迫害我,我都係做野姐
跟住爆喊.

一係有問題出現,些大陸同事問佢解決方法,佢就會話即係點做呀,你教我,你教我 起碼重複40次
唔開心開個post 話自己唔開心到想jump 都唔得
咁真係好唔開心到想jump吖嘛
個心已經好亂仲要顧埋你觀感
痴孖根冷血到
我親眼望住個玻璃樽飛過我到
我咁啱企咗喺個target後面,我同個target一齊避開咗
又試過2位老闆隔到超遠鬧交,之後我見到隻玻璃杯係我面前飛過
你咪撚尋求任何幫助
所有嘢你都硬食哂收收埋埋
咪撚抒發情緒
個呀姐又報復曬全世界
兩邊都痴痴地
條女正唔正
你可以話佢男人老狗反應大
但佢冇做錯 試下男女角色調轉 成件事仲會只係走入老細房咁簡單
走入監房啦望
公司全落地玻璃
有個同事接電話對街客
嗰頭俾個客屌到睇濕濕,轉頭電話響,經理唔俾佢聽,要佢應付埋個客先。半個鐘後佢呀哥打嚟公司,話佢老母走咗,叫佢快啲聽電話
佢屌完個客老母就拎起張椅扔爆咗塊玻璃,車埋部電話落街
啲玻璃好似落雨咁落,經理即刻守龍咁跳出去抱住佢
之後就無見過哩個人
Professor X
Gay佬嚟?
你個同事都好慘
不過個經理都估唔到咁大件事嘅
個阿姐先正常囉
唔通啞忍咩
報復哂全世界
先可以搞到全世界都憎尻佢自己同個經理

等個經理唔好當佢好洽
其實你有冇理解過想跳樓嘅時候個身體係發生咩事
首先佢唔係真係想死,係個腦血清素低引致負面情緒爆發
不停同佢講你唔jump 都冇用
你得jump 呢條路揀
然後佢好好彩佢真係畀佢個腦打敗既之前
佢識上網尋求人安慰
佢當刻係真係不停畀佢個情緒迫到想死
但人係有本能有好多嘢係令佢唔想死
佢同緊佢個腦戰鬥緊
所以佢冇錯
因為佢真係想jump
佢冇呃你或者想搏你注意
佢係不停遊走喺呢啲心情下開呢個post
試過衝入廁所喊
做做下又喊
是咪要離開下喇
睇錯做失控一喊流眼淚一路扯左
唔正的,7 7地,仲有啲份量
Common file delete曬所有野
無話佢錯,跟返主題話佢情緒失控
no啦,麻甩佬嚟,好似有個仔
可能緊張自己貞操
做嘢咁多年,第一次見4,50歲人可以咁惱羞成怒,當住全公司面發癲

我唔猜測你有冇心話佢錯
但依段明顯貶義黎

我再問一次
如果男女角色調轉
女既咁既反應你會唔會話個女發癲

p.s. 小弟做腦細 入黎就係想警惕下自己 冇惡意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞