見過職場同事情緒最失控時係點?

647 回覆
827 Like 16 Dislike
睇到個標題嚇到叫左出黎,老細問咩事,我照讀比佢聽,讀左標題內文都未開始讀,佢成塊面白哂,自言自語,猛咁話「共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生;共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生……」

跟住衝左上天台,叫左一聲「鳴呀,點解係我」就跳左落去,成班同事追上去都追唔切,有兩個女同事嚇到暈左,仲有個男同事當場嚇到變左弱智,不停問人要唔要食腸仔蛋。

我就好好彩無咩事,但同班同事五十幾個人即時變左失業,你條仆街真係害人害物……
你公司係咪有個花瓶
有條友俾人叫改野改左好撚多次
之後返埋位大聲叫:做做做!做你老母呀!!!
然後大力拍個水樽落枱
d水飛到好高整濕哂前後左右
屌人老母無手尾跟嘛
打人隨時要報狗上狗竇,阻住地球轉
腦細實唔likey
秘書(後生靚女)幫老細打電話去某會計師樓處理公司年尾埋數啲嘢,成朝都打唔通
咁個秘書開頭都冇乜嘢,後尾開始自言自語,成個office都聽到佢「佢老母到乜癡線屎⋯」(字嘅大小代表音量)
到晏晝三四點,秘書個位突然傳出巨響,原來佢將枱面嘅嘢掃哂落地,又踢垃圾桶又踢文件櫃
靜咗一陣之後突然保特咁跑出去
第二朝先知道,原來佢直接飛的去咗人哋office屌人唔聽電話,而佢去到嗰刻個電話仲未有人聽
睇到眼都突埋 巴打講開英文?
試過開會有兩個鬧鬧下交爬埋上張枱
好似兩隻海獅喺度鬥鳩叫咁
除褲想"真"吊個女上司,但無除底褲,最後比警察告遊蕩
試過有個senior叫佢條𡃁執好啲box file
跟住條友喱咗喺meeting room喊住咁執

好撚癲
自己唔見左個銀包搵唔到

係個位度發脾氣將啲文件盒車晒落地下

最癲嘅係連個風扇都車埋落地下成個風扇散晒

最後發現個銀包漏咗係廁所度
唔係針對幾多十後
不過失控的確係隻00後
水鬼
我中文係咪寫得好1999?
Sorry
一拳打爆個mon
突然係電話度狂講粗口屌個客,
收左線之後坐左係度幾分鐘,
然後打返比個客講唔好意思
你用錯標點符號,搞到段野睇落唔連貫
最鍾意見到啲八婆同事跳掣

自己喺個位到暗爽
Sorry, 因為我一路打, 諗起又加插返落去, 跟手又黎個逗號
其實我中文真係好一般
有畫面
唔通你個客會同你講
佢屌你同事祖宗十八代屌到佢喊咩
呢個真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞