見過職場同事情緒最失控時係點?

647 回覆
827 Like 16 Dislike
攞把鎅刀鎅爆嗮全個拳館嘅沙包同拳套
後生靚女都咁好火
打唔通有閪計咩
笑咗出聲
睇到個標題嚇到叫左出黎,老細問咩事,我照讀比佢聽,讀左標題內文都未開始讀,佢成塊面白哂,自言自語,猛咁話「共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生;共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生……」
跟住衝左上天台,叫左一聲「鳴呀,點解係我」就跳左落去,成班同事追上去都追唔切,有兩個女同事嚇到暈左,仲有個男同事當場嚇到幾左弱智,不停問人要唔要食腸仔蛋。
我就好好彩無咩事,但同班同事五十幾個人即時變左失業,你條仆街真係害人害物……
未做社蓄
但睇到好L大壓力
個同事痴咗唔關公司事,如果公司迫個個都痴咗啦
後生仔,勁大聲喝尻個死八婆師奶同事:仆街!又點呀!!

應該全層樓都聽到,但好多人都暗爽
錢買唔到安全,咁樣做多錢唔夠睇醫生
熾哥去咗坐監喎,我唔想做佢,光頭可做大J
師兄陳述得好有畫面
唔搵就一定無
返工喊到放工
喊足全日x5日
最佳答案
返返下工喊已經好失控
好唔值得
好煩
我接受到同事大聲講工事
但佢地家事唔想聽
最後有無大叫好水!
佢擺左張紙係common area 冇拎番
Lunch time佢去左食飯, 我經過見到就好心擺番去佢枱面
點知佢食完lunch番黎見到張紙就成個人著左咁衝過黎屌鳩我:”唔好亂咁擺野係我枱面”
然後好激動咁講平時做野點唔順利(但完全唔關我/其他人事), 講到眼都紅哂
但明明係我好無辜咁比佢鬧緊
有一刻我仲以為佢會郁手打我, 個腦已經諗緊我要自衛定報警
全部同事都呆左, 因為知佢平時都自我中心開, 但冇諗到佢真係咁撚痴線無啦啦發癲
癲完就坐番自己位, 之後扮冇發生過呢件事
當然我係一句sorry都冇聽到過 (可能成件事係我唔應該好心幫佢擺番張紙, 我應該直接拎去回收至啱)
不過我心理陰影面積大到半年冇再同佢講野

好心控制唔到自己情緒都唔好發泄係人地到
你只係同事, 就算你係我老細, 份糧都唔包受你氣架
仲有你做好你既份內事先好意思發脾氣啦, 做野做到成pat屎咁 dllm on99
瘋了
打爆自己位個mon
個mon價值$4000
睇到有讀寫障礙
係廚房咆哮
出面樓面+顧客都聽到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞