iPhone MagSafe 尿袋討論(3)

1001 回覆
11 Like 16 Dislike
你插幾耐會up 我拮住成個鐘都冇up到
2分鐘就會搞掂,佢唔會顯示更新左,要差iPhone嘅時候先可以入去睇佢咩版本
黐線MagSafe Charger都要追更新
更新完未必好,好似airpod pro 1咁
我開始懷疑佢冇改弱過
我pro2用咗兩日就已經覺得弱左
我覺得ANC係睇人既習慣
你個腦習慣左就會覺得弱左
啱啱係衛信$649買咗,14 Pro Max電都唔夠我一日用
希望有用
我睇到d 膠邊好似唔齊

呢種design 防到水? 不過有都唔敢試
你機不離手?
可以咁講,本身做嘢要不斷同其他分店同事溝通
又成日行嚟行去冇得用線差,之前13 Pro Max都有一日貨仔
用下low power mode 睇下有無用
我犯賤,唔鍾意60hz
巴打in house marketing?
平過其他零售,又好過無了期等csl
你唔係黐足24小時好難keep health喎
買兩粒咁多
網上好少評價,我就今日啱啱到手,所以講少少review比大家參考:

1. 先講magsafe,我用緊14pro + uag monarch pro magsafe 殼,本身個case網上評測磁力唔係太強,咁我配Belkin個charger 覺得ok, 但用力fing 係會甩,同埋可能因為個case比較厚,所以我打橫痴住係唔work, 會跌。然後我試咗裸機痴,好實淨,打橫打直完全無問題,打橫都要用力先扯到落嚟,所以如果用薄嘅magsafe case我相信無問題。

同時試埋用女朋友部13pro max + AJ硬殼,痴到嘅,但唔係痴得實,幾易走位,如果要用個支架打直企,係企到嘅,但唔好expect 好fit。

2. 講充電速度,係用Wifi + 冷氣房情況下,淨係碌下連登,20分鐘由61% -> 71%, 我覺得OK唔係差。

3. 講埋溫度,我覺得整體上可以用微暖嚟形容,除咗佢個站立支架,因為個支架係金屬,導熱,所以講真叉咗20分鐘後個支架係有少少燙手,但好彩個支架唔係太大,所以其實貼背叉電再用手機都容易避到燙手位,都接受到嘅。

4. 最後講下個尿袋外型,因為有幾隻唔同層次嘅黑色,所以我好鐘意。貼手機背嗰邊有少少類似絨毛咁嘅質地(我唔識形容,有錯/更貼切嘅形容歡迎指正)唔似我本身用ego mag power E30(正方形5000mah)嗰種膠膠地會痴塵嘅感覺,四邊+背面係磨砂黑唔跣手,然後支架係啞黑色。

其實因為我用ego mag power 貼背叉,成舊電都會好熱,又有少少發漲,所以先買呢個Belkin,雖然用落支架位有啲熱,但外觀,價錢,性能上我都覺得幾好,又幾信Belkin 嘅QC, 如果係旅行/夏天出街我諗我會帶埋條線for 叉得快啲同唔想個尿袋同手機咁熱,就係咁多,希望幫到手。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞