iPhone MagSafe 尿袋討論(3)

1001 回覆
11 Like 16 Dislike
我都係用Apple尿袋
我用法係有個18W嘅stand
Apple尿袋會長放喺stand
電話要差電時就吸上去 會有15W差電效能
收工前都係100%電

收工就帶埋Apple尿袋走
到得返50%以下電量 就用Apple 尿袋差
或者瞓覺時就用Apple尿袋差電
瞓醒就會100%(唔知點解ios 16可以差到100%,以前差到91%就會停)

第二日返工就再同時差尿袋加iphone
呢個模式好正

同埋用過咁多隻 都係apple尿袋好揸手 好薄好方便帶
我都搵緊stand
巴打用緊咩?
有得叉airpods姐係有電到?
有電唔好買冇牌子野啦為你家人同事着想
https://youtu.be/acxk2x3VRb8

Choetech mfm stand呢排幾多人講,有冇人用過?
要搵啲可以自行配線嘅stand
因為坊間冇outdated嘅stand可以做到快充

外國brand就呢個靚好多 重料鋼材
不過Apple 18W條線頭 比以前5W條線大
所以要自己輕微改裝下先可以配到落呢個stand
係正嘅 twelve south hirise 2

大劣嘢就呢個好似好fit
見大劣網民都用嚟差Apple尿袋話fit身
淘search Iphone 手機底座
不過 應該係好膠
多人用緊Anker MagGo 622嗎?
有咩用後感
折左$220好抵玩wor
香港好似要3 4百

7.5W叉 算輕薄 磁力一般
貼上電話會自動著 唔使撳掣
可以熄咗佢當Stand用
搭14Pro配某啲殼 橫置部機可能跌
叉電時稍熱 不過可以接受

香港賣四五舊水唔會買
大陸買$250左右可以一戰
起碼好過買OEM貼牌貨
即係anker 並不是OEM貼牌嗎?
知唔知佢係長期7.5w定還是差落會落返去5w?
想買apple但唔想局限用lightning差電
有睇過belkin 5000mah但好似得5w
岩岩睇到622減價好似可以一戰
用緊原裝套應該唔會有跌既問題
Anker呢款成年前出
加上佢都算大型啲嘅叉電配件品牌
啲貼牌款好似係近期先出(例如ego)
Anker就應該就唔係貼牌款掛

速度方面 冇試過當叉電板用
因為on9設計將個Type-C port擺底
但跌落5W應該得Apple先做得出

磁力方面最好自己試
每個人對吸力嘅要求都唔同
因為我好少用尿袋 基本上用到就pass
邊間csl都有?
貼住舊Pack正常使用部手機(非打機)嘅時候
部iPhone係咪理應唔跌電的?
視乎部 iPhone 當時仲有幾多 % 電, 環境溫度同用電量, 有啲 app 唔係打機都好食電
原廠最好用,夠輕磁力又強
ego 我都ok信既,佢出個隻240w坐檯叉座實時電流顯示個款charger都好似無人出事
有啲 YouTuber話會嘅到底會定唔會
MagSafe 電池組設計旨在以無線方式快速安全地為有 MacSafe 的 iPhone 型號充電,給你更多時間使用裝置。

Apple 自己都講咗係叉電 唔係直接攞電
嗰種iPhone 唔扣電而MagSafe 少咗電量嘅感覺只係叉同用嘅速度一樣,令你冇叉電嘅感覺啫
如果7.5W叉iPhone 14PM,30分鐘大概會叉到幾多%?條數應該點計?
PM都要用尿袋?
睇緊買邊款叉座
唔好計, 貼咗上去就唔好理佢直到佢無電
本身手機有80% 正常用下WhatsApp
手機係咁跌電
咁應該係你個環境溫度高, 令佢差唔入
散熱器
Razer 好似有出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞