iPhone MagSafe 尿袋討論(3)

1001 回覆
11 Like 16 Dislike
其他廠最輕係邊隻?anker祖國120g?
熱控最好一定係原廠 Apple
Apple 粒 Pack 實際有 2920mAh, 可能個熱損耗只係令佢少咗 1000mAh, 即係實際有1920mAh 差到入 iPhone, 但啲副廠電可能熱損耗就有 2500mAh, 就算有 5000mAh 都得返 2500mAh 實際差到入 Phone, 熱損耗個數字係我是但作, 我之前係睇過一篇測試, 但懶得再搵, 個原理就係咁, 有心可以去 google 自己 search 返

1920mAh Vs. 2500mAh, 但體積就大好多, 又熱到辣手, 成件事勁 on9
買咗ESR MagSafe 車充,放屋企用
佢差嗰陣後邊把風扇會吹住部機背脊,感覺都幾良好
moft 本身個stand 有d 虧
買過佢wallet stand, 齋擺係ok
但你想當hand grip 就唔得了

有無人都係咁?
iOS16 lock screen widget
成日show唔到個Pack嘅Battery Level

但其他位係show到的
巴打你係邊種方法叉電?
我試過Lightning插pack連電話
一晚2樣野都差唔滿
不過唔係用20w
我見官方話第一次要20w叉滿電
咁之後最理想係咪都用返20w嚟叉?
唔怪得果d 10000 得6千。5千得3千
我不嬲都係 Lightning 插 iPhone 再反差粒 Pack, 但反差要好耐, 粒 Pack 由 0-100% 如果天氣熱要大約 7 粒鐘, 天氣凍就大約 4 粒鐘, 環境溫度對無線差個差電速度真係好大影響, 不過我係瞓覺差過夜, 所以 7 定 4 粒鐘都冇乜所謂

牛一定要用 20W 或以上, 如果唔係就會有你所講嘅古怪嘢
1010 MagSafe 579係咪行入去買就有😢上網冇曬貨
明白
唔該巴打
樓上話門市要原價
可能要等下?
我上網睇都係寫冇貨
去門市咁啱有咋
剛剛九龍灣買埋最後一舊陳列品MagSafe特價
即係寫住5000實際得3000?
我去門市 佢話無依樣野
呢舊野幾重
冇追post。呢個型號有咩好?
淘寶買咗,14pro加埋佢用手感還好,係有少少墜手。
至於發熱就睇情況,唔用住由得佢吸住差就無咁熱,邊用邊差就會熱。
500幾買唔到apple magsafe battery pack
想買299 belkin個個算
Tks
不過呢款好似話好熱
Csl 199 MagSafe charger幾抵買左個
想問你係就咁行入csl 鋪頭買?
係,咁岩有貨,唔係CSL台,但曾經有theclub會員都得,唔知咩都冇嘅話得唔得
唔使消費券,信用卡都得
特價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞