iPhone MagSafe 尿袋討論(3)

1001 回覆
11 Like 16 Dislike
等多半個月無壞
$379我買咗
但係用完,on9到
1)要有magsafe case
2)如果你30%先放上去,佢叉好易4x就唔上
3)13本身核電,一年頂多用幾次

結果賣左,上少米10000mah $179
而家叉電除咗冇磁力
重可以行PD 18W 叉
想太多
7.4V 2700mah=3.6V 5400mah= 5v 3000mah

只可叉13/13pro一次
pro max 0.8次
一般Qi mfi得7.5W
其實ok

你追求15W就一定熱
7.4V 2920mah
唔係3.6V 2920mah
所以咪要轉做 2920mAh 先有得同其他副廠比較, 有乜問題?

人哋3.6V
你用7.4V

要轉,轉做5V先統一
散乜鬼
半年前379咋
499仲要任買
你真係….
反正你都on9
唔識數值你不如直接睇wh
堤埋你
magsafe只係夠叉pro max 3.6v 42xxmah 0.8次

小米無線10000mah=5V 2A(10V) 6900mah, qi只得5100mah
參考返官網:

MagSafe 外接式電池

iPhone 12 mini 或 iPhone 13 mini 配合 MagSafe 外接式電池,帶來多達 70% 額外電量*

iPhone 12、iPhone 12 Pro、iPhone 13、iPhone 13 Pro、iPhone 14 或 iPhone 14 Pro 配合 MagSafe 外接式電池,帶來多達 60% 額外電量*

iPhone 12 Pro Max、iPhone 13 Pro Max、iPhone 14 Plus 或 iPhone 14 Pro Max 配合 MagSafe 外接式電池,帶來多達 40% 額外電量*

https://www.apple.com/hk-zh/shop/product/MJWY3ZA/A/magsafe-%E5%A4%96%E6%8E%A5%E5%BC%8F%E9%9B%BB%E6%B1%A0
傻閪得你
2920mAh 已經轉咗做 3.6V 嚟睇, 咪大家都係用 3.6V 嚟比較囉, 仲轉乜撚其他 V 呀, on9 到你
小米都出咗隻MagSafe battery
199人仔
香港幾時有
https://www.sogi.com.tw/articles/xiaomi/6258640
Magsafe battery 唔會直接取電, 諗多咗
作為過來人,用過原廠返唔到轉頭
我第一舊坐巴士跌咗
跟手買Belkin頂住先
用咗幾次就放低咗
買番原廠
成個使用體驗差好遠
巴打你買belkin個個係5k定2.5k
有埋個stand charger都慳番
不過佢粒電係咪要透過stand先差到?
原來唔使stand都可以
小米同belkin 邊隻好啲
Csl 用家先買得定點?
只係the club會員就得,咩都唔係就唔知了
Thx
如果7.5W叉iPhone 14PM,30分鐘大概會叉到幾多%?條數應該點計?
有個on9問題,粒電插線痴落部電話就會叉電話先,咁電話插電叉緊痴上去咁係唔係會咩事都無發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞