iPhone MagSafe 尿袋討論(3)

1001 回覆
11 Like 16 Dislike
唔係
部電話會反叉個magsafe電
有無人淘寶定唔知點買黎hk試下,有d 興趣
好似幾好
不過睇片個叉座模式得5w, 又唔會叉舊電好似有d廢
https://youtu.be/CjO8EdYGCJA
不過咁樣係差得超慢 唔建議
個樣幾似baker
副廠最大問題係廢熱超勁
又係嗰啲垃圾OEM
大陸廠 改個牌子 整靚包裝 呢啲唔洗睇牌子 因為隻隻都一樣 唔係咩好嘢
2.5
都係睇邊個牌子平其實
belkin mophie 其他外國廠成日貴成倍好難買得落
但有lighting input 的確幾方便
唔係太多廠有lightning兼容尿袋
其實你呢個理論有證據未?

無線輸入好易俾溫度影響,變相會不斷由magsafe battery 同iphone battery 拎電(假設你講既係啱),好易做成唔穩定
同notebook直接拎火牛供電個難道差好遠
呢啲OEM嘢 最多兩個問題
標榜電量打75折
電池過熱差壞本身電話舊電 尤其MagSafe尿袋

至於你話lightning input係呢款EGO唯一可取之處
買咗呢隻
暫時都覺得ok 竟然邊叉尿袋邊magsafe都唔算熱
個stand都幾好用
係on9在佢可以同時叉尿袋+magsafe叉電話
(即係charge station mode)
但佢個插線位喺stand下面頂撚住

我有追post 睇到心思思想買apple嗰隻
但真係唔想改變用尿袋嘅習慣
講真又唔係真係好似完全冇用尿袋咁好手感
要無時無刻吸住唔係咁舒服
其實點解要無時無刻吸住
閒置半個鐘比佢差完就抆走唔係仲好咩
啲人話apple嗰隻係要滿電嗰陣已經要吸住
係external battery 唔係尿袋
唔係等到冇電先嚟叉
係for滿電嗰陣兩邊慢慢扣
去extend部電話可以用嘅時間 所以慢慢叉唔傷電

但我只係想買個尿袋喺我冇電嗰陣可以吊命
又唔係成日都會用到冇哂電 淨係想個尿袋冇電嗰陣先出場
用電話都係方便自己,成日吸住唔重咩?揸上手會好揸啲?
所以我咪買咗副廠
我買咗belkin,都嫌貴,只係想試下MagSafe
我都係屎忽痕買咗ego
見佢個形狀幾好揸手
同埋belkin係伸支野出嚟做支架
呢個係好似ipad case咁摺起企

佢跟機送咗個鐵圈 岩哂我個magsafe case未到手
宜家可以痴喺個垃圾case頂住先
吸得好撚大力 大力到成個圈吸返出嚟
又唔敢標自己MagSafe叉iPhone係幾多
又要整個fit for MagSafe 假圖呃mfm
基本上市場上無乜真係made for magsafe logo 產品
同埋最明顯既分別係插住線wireless 叉有15w?
如果你知你嗰日要玩得耐,就出門口嗰時好磁實個mag safe喇,等你夜晚都玩得放心

如果你收工先知你要出街,咁唔好意思,原廠電冇預你呢種情況,你部電話唔夠電叉得慢係唔關蘋果事㗎,好似係。
用緊mini嘅可以唔駛諗

突晒出嚟點用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞