【NS】《TRIANGLE STRATEGY》(三角戰略)(5) 元朗吉夫藥 For This

919 回覆
9 Like 3 Dislike
靠時空法+軍師尿袋可以輕鬆二週目唔死爆機
真心覺得呢個組合做壞左
唔想用呢個組合屈電腦就要善用異常狀態
鷹弓、電法、舞女、商人、安娜呢幾隻對控制敵人行動真係好有用
我第2, 3週目都係較very easy就咁過左就算
到爆左turn end後唔想咁衰想hard過一次
方法都係一開始羅蘭上屋,4人用大油+火石,之後落水,都可以唔死人過關
係,眼鏡個位
唔係
回合倒流仲有死人都唔會倒回
簡單講就係集火打死卒>回合倒流>幫時空法回TP
重複以上做法
我用法係用隱身穿過敵陣後,係1個只有1個敵人攻擊度o既位置現身
順利的話可以引一部份敵人去追安娜
無HP就再隱身,食藥或待機回復,安全再現身,有TP多就眠刀博中睡眠
有時見到有孤立o既魔法/醫療兵就毒+隱身磨死佢
呢隻game個好處係每個人都會發掘到佢善用嘅角色
鷹盾真係少見人讚
但藥師真係屈嘅
Hard 係第一關特別難玩
其他都無咁難
拳神我未認真用過,呢隻game靠回避真係好唔放心,而且以佢hp應該捱唔到兩刀

我都同意無素材多時唔應該學工匠奧義,好無用
工匠最有用係1tp彈飛陷阱,1週目hard係領地打女將軍就係靠彈佢落街先無死過關
巴打識玩,鷹盾普遍都係比人覺得唔入流
但你搵到玩法
我都無認真用過鷹盾,因為要飛去埋身先可以激怒敵人,再加上怕弓更加唔敢比佢沖上去。聽你咁講我都試下先

要坦我多數出商人,遠程+100%怒對付魔法/醫療好有用,順序好時可以用時空法傳送出去,上完怒再行返入自己人度,加上奧義除左要用錢之外可以話係最強奧義,好多人話商人唔好用我覺得有d過小評價。
其他就用各種異常狀態打立回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞