【NS】《TRIANGLE STRATEGY》(三角戰略)(5) 元朗吉夫藥 For This

919 回覆
9 Like 3 Dislike
打完一周目至敢入尼,我行Golden route,之後起youtube睇埋其他結局,雖然有d角色未開,應該唔會n周目了

btw,Benedict 線其實最理性同現實,Golden route兵分三路根本係bug,而且睇結尾Benedict 線有舖續集/dlc,雖然樓上個訪問話無計劃出,但而家隻game反應好,應該可以重新考慮下啦
ok 唔該囇
雖然老豆能力值唔標青,但真係好好玩
特登放火燒鳩佢chok buff或者但高位背住人地引人背刺,之後撻人落街
話說有冇人觸發過王子個「滿血提升必殺」
而家連二周目都打完都好似未見過一次
佢一滿血右邊就會出提示話觸發 但係實際上我冇比較過
其實隻game係咪無坦
都唔覺得隻坦係頂到招
終於齊人完TE,劇情算係救翻王子呢個角色。
當初純粹對戰棋Game有興趣咁試玩,但玩落又覺得幾正,慢慢接受HD-2D的畫風。
幾鍾意隻Game戰鬥對話彩蛋,例如開頭獵人會撩女弓手、機械人見翻最初主人、酒館老闆會同騎士團長講馬。
之後可能會試玩都係HD-2D概八方旅人。
盾兵係坦,挑釁技好用,可以保護隊友。不過最大弱點係魔法,遇到雷法師我通常都上哂兩個護符,中咗淨翻3分1血,都夠再擋多幾下物攻。
分歧點果陣Roland線係Roland主動向Idore投誠,果陣既解釋好似係Roland好嚮往Hyzante既管治之類,當然我覺得係夾硬要整分歧至會咁寫

呢牌又諗起,只有Benedict線至比較用得著Serenoa既身世秘密,所以我主觀覺得呢條線至係canon
尼隻game去到中後期真係。。
無論遊戲性定故事性都冇乜水準

浪費左個前面咁好既體驗
主角身世似乎係一個trap,管家以為老豆臨死前遺言係想君臨天下,但TE主角理解呢句係找到平衡各方的道路,呢個解讀似乎較好,亦都帶出主角唔好盲跟信念天秤。
請教一下, 日版有冇中文呢? 想收隻2手因為
覺得隻game normal都難過火紋hard
你係咪特登要全員生還先覺得難?
火紋hard即係邊隻先
風花雪月hard易過好多舊作normal
啱啱過咗TA一週目 hard 0死人大約等於火紋舊作 hard 0死+全side objective
17章
我覺得如果佢後期有啲大戰役會比較更正,例如出20人打電腦幾十到一百人,咁個ending會精彩啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞