【NS】《TRIANGLE STRATEGY》(三角戰略)(5) 元朗吉夫藥 For This

919 回覆
9 Like 3 Dislike
三角除咗管家王子同女主之外啲我方角色係0存在感架喎 even 安娜 盾佬嗰啲都係可有可無 其他中途加入嘅角色直頭對劇情係0

風花嘅話最少每個角色有自己嘅支援對話 有自己嘅外傳關卡 某啲角色身世重有啲意思 點都比三角堆二打六好

map design嘅話我認同兩隻都麻麻哋 但係風花系統上絕對係複雜過三角
純slg點會推awakening同fate
awakening map design 可以話歷代最差
fate一樣有配種元素
要推一定係gba三作 靚得嚟有map design
最重要係易入手
我都算係舊式slg玩家
風花真係提唔起興趣
三角佢有好多暗線關係唔知點解唔俾佢地相認
劇情方面風花同三角都各有各弱點,我覺得打和,但slg要素方面三角比起風花雪月真係出色好多,完全唔係同一水平

呢個工作室真係越來越勁,比起八方三角係明顯進步左好多
你講風花嘅缺點
三角都有
除左羅蘭女主管家
係主線咪一樣無用
羅蘭仲要成個人設崩壞
同埋絕技唔解釋點解有依樣力量係有d 怪
你話信念天秤既力量都好呀,講都唔講
往死裡踩開到5都仲係咁
你誤會左我既意思 我唔係淨係指我方
我方起碼有 7 條靚 (雖然戲份都係唔多) 同粉頭族
教國果邊仲有 7 聖人
公國 國王三兄妹 阿叔同佢個死左既仔 仲有女將軍
仲有王國本個公主同皇族 仲有另外兩諸侯
呢到每個加加埋埋一齊都係推動(主線)劇情有幫助
風花果邊有咩? 真係有?
咁風花
教會有蕾雅 兩個綠毛
紅果邊有伯父 黑騎士 兩兄妹 地底人老師 殺老豆條女
藍線有播刀伯父 竊國個女人
黃色有個女中豪傑
同埋同班同學係主線都有d罐頭句劇情
但佢地係每個月學園時其實都有講佢對黎緊個task有咩睇法
呢隻game啲英文字勁難 睇字幕都查好耐字 用黎學英文都唔錯
我開英文speak,中字幕
好多真係完全聽唔明
我日文聲 英字 每句都停一陣睇佢up左乜 無可否認佢英譯個邊有啲料到 上一次八方玩hunter個篇啲古英文又係痴線
呢隻真係正,搵返以前火紋嘅戰棋感覺,新世代火紋真係唔太鍾意
幾好玩,每一關我都會思索ai表示既推薦角色係點解咁表示,再諗個打法出黎,我覺得幾正
想問下第七章唔放火燒屋應該點打 係咪得搭梯爬屋頂呢個方法?女將軍刀刀都打九成血 仲未計啲冰法同冰弓同埋有咩方法可以避到夾擊?企埋一齊又會中範圍技就咁屋頂一個弓手 再加隻盾兵 已經夾撚到變傻仔
咩難度
守右上角樓梯啦
弓手法師企屋頂
我係守右上角
後排上樓梯,鷹弓上屋頂
前排放油加火頂住
你盾叔守要慣性露背脊,鋼背係扣得少過正面
突然係咁
用埋殿軍袍,防會更高
官方問卷調查 (5月9日截止)
https://member.jp.square-enix.com/article/3663/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞