【NS】《TRIANGLE STRATEGY》(三角戰略)(5) 元朗吉夫藥 For This

919 回覆
9 Like 3 Dislike
呢個可能係最適解
比起成日要用琥珀轉送去後方, 或者黑妹上復活,我清完場先比隻npc出黎好過
大媽係得招踢係某啲關有用(如果可以踢對手說變神技
當然後期會被時空法取代⋯⋯⋯
時空法用過幾場,唔明點解大家都話佢好
最多幫手傳送下人
1)傳送弓手/法師去靚位站樁
2)%傷害打Boss 高傷
3)同boss 換位後1 turn圍死boss
4)時間回溯當副奶用
5)劇透

返去用多d 先
但係出佢又要出少一個人
好難揀
我覺得hard有npc求不死,就要出佢
另外某d關,勝利條件係boss擊倒,都應該出佢
另外有d關,可以縮地佢去走唔到落黎既位,再同boss換位,咁個boss就會落唔到黎,可以最後遠程ko
時空法+尿袋
世界巻戻+TP回復令我有一種考試出貓o既感覺
王子真心on9
放棄皇位想海柔德統一就得
叫你放下成見同公國聯手就唔得
On99
王子俾人斬兩野就死同埋
總結每個角色
我想問一週目係咪夠章升初級角色?
咁夠唔夠原料升所有角色既武器去二級?
一等章一週目好似得5個
武器素材可以打酒館刷,打得多就得
我已經升左6個recruit所以應該唔止
我係話升級武器要既好似銀同水晶嗰啲
酒館冇得刷
同埋以魔法師黎講升書黎有乜用?
打大力啲?
武器升級唔記得夠唔夠,因為我無刷戰略點換唔晒所有野
有多餘素材時我都有升,黑妹升完會加回復量就諗魔法都應該有得加,但就無測試過
戰棋 好好玩
但咁黑妹奶媽個magic up係up乜
應該升完魔力都會加回復量,無理由咁衰叫你升一項無用o既能力
但事實上我打到第3週都無升黑妹武器魔力
係 好那正
2週目以上hard第一關係成隻game最難打
試過本來打算用羅蘭引賊弓,再靠藥吊命,但賊弓行二次都未到羅蘭行動就比佢射死左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞