【NS】《TRIANGLE STRATEGY》(三角戰略)(5) 元朗吉夫藥 For This

919 回覆
9 Like 3 Dislike
我都死咗好多次,主角王子好易被人圍死
最難真係呢關 得主角同王子企一齊
有D想入坑,
多口問下有冇人玩完想放出黎
我3週目都叫多人都叫做多方法,不過最後都試左好多次.
最後用左時魔同BOSS 換位, 揀左2個, 識跳/飛既人一齊, 開MOVE +2 絕技衝晒去中間.

之後比雙賊偷鹽個關又玩左幾次, 因為賊弓一下秒Q左我隻冰法 或者左右弓 一人一下又秒一隻
依關我打得好有滿足感,我一開始縮地安娜去賊爸下面位置,再行去佢樓下後面跳上去佢跳台後面,佢無二格攻擊,又落唔到去,又跳唔到過黎,比我投毒夾生毒死佢
打到 第10關 無論我點揀都揀唔到 我想要個決定, 可以點搞
今次大獲
冇人動搖到, 係咪之前的選擇問題
一周目? 三項數值唔夠都點揀都唔會出個結果,除非酒館狂刷個種數值,但太嘥時間,下一周目先揀算數。
想問下係咪會唔夠勳章升2階?打到第14關,交換所換哂,仲差一個未上二階
你價值觀問題
二階應該有多,三階先唔夠
感謝解答
想問多問,三階建議升邊隻?我暫時得主角3階,手度有一個三階未用諗住升女主
好睇你行邊條線
升錯人你會喊出黎
鷹弓,安娜,冰魔法呢d唔會走都可以升
會有人走咁驚,我以為條線唔同淨係影響唔同人加入,thanks
數值可繼承?
二周目ok 但的選項要fit 哂先出到就好頭痛
我唔講咁多你知
一周目應該唔係真結局,按自己諗法去行最好

之後二周目先行真結局會開心好多
三項數值(Moral/Freedom/Benefit)一周目係隱藏的,二周目可繼承,好像第六章開始可以睇到確實數值。某項數值夠高的話,你就算3個揀錯2個,對方都會被你說服到。
冰魔
站樁戰超強
thanks
其實友軍係咪唔洗理 生死?
成日亂咁行 點救呀
唔係任務目的唔洗理
如果想拎不滅羽飾
友軍都係唔可以撤退的

Normal都可以試吓
Hard就唔好諗啦
我覺得呢點就係風花(我當係新派)同TS(我當係係舊派)既分別
風花玩 hard 玩既唔係唔咩戰術戰略 而係玩育成
點樣透過自己既安排練出一隻高數值既角色去對應高數值既難度
但TS唔同 因為每個角色定位唔同
每次你要因應情況去選擇適當既組合/戰術去行事
當然我唔係追求唔死人過關 咁既前提下其實好多角色都有落場機會
係一兩次摸索 (當然會順便吸經) 就搵到過關方法 果種滿足感
其實兩邊都要時間 風花要時間用係培育上
TS 就要用嘗試同實踐到 各有取向
但你問我 我買得隻 SLG 返去玩要梗係想用多D時間係戰略上而唔係育成
呢種就係我覺得舊式SLG同新式SLG既分別 (我覺得咋)
正如好似之前有POST 有人覺得點可能角色冇得橫向轉職學技
我就反而覺得SLG就係唔應該有得咁樣轉職 每個角色既有自己專職定位咁先特別
岩岩新買
想問下如果同伴打關個陣死左係咪無影響
成日有隻死左又冇得load save
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞