【NS】《TRIANGLE STRATEGY》(三角戰略)(5) 元朗吉夫藥 For This

919 回覆
9 Like 3 Dislike
我玩一週個時會去到某個劇情我無傾向, 會完全唔說服交比NPC 我覺得都切合遊戲思想。
不過唔知中立個條友係固定想法定係都係暗地裏睇點數做決定
好似係跟你本身個傾向
唔小事呀
從價值觀睇你覺得親情愛情友情(政治?)邊個重要
我玩個陣完全無代入到愛情 我覺得似係左膠/英雄主義
想問主線係咪好短
首週目睇埋劇情二三十個鍾都應該差不多
其實個主角都幾On9
老豆留低個天秤
就係俾佢揸唔到主意個時用黎投票決定

雖則話當家要為自己決定負責
所以個壓力好大
但結果主角事無大小都要用個天秤
每次見到佢地係會議廳,就知道天秤又要出動

就黎今晚食咩餸,扑野用咩姿勢
都要開個會討論下,問下天秤先
我覺得似係一種寡頭政治制度
當家只係主持同代表,權力唔係真正係佢手上
我就另一個睇法 , 佢地成個團隊 精神就係團結同包容 , 唔想一言堂 , 知道唔同成員會有不同意見 ,所以用天秤投票 , 小數服從多數去決定方向, 一同承擔.

不過有分支有人離隊又歸隊確實係違背呢個思想
係自由道德功利
天抨咪姐係現代議會的投票制度,討論完之後一人有一票,票數相同的話主席(即主角)作最後決定。
遊戲的選擇都唔算細啦,除咗開頭去邊個城考察,當係第一次試用,中間放唔放王子/幫邊個國家都算係影響深遠。
因為多數決定都係對現實比較大影響
所以先顯到呢個咁唔同
其實講緊多數係幫紅國定藍國
定係出賣唔賣朋友之類
女將軍睇落好勁
值唔值得為左佢二周目就打真結局?
我見好多大都4周目先打真結局
但係咁遲先有得玩佢
話係國教左膠 其實係共產
我支持二周玩真結局
二周開始齊人 夠玩真結局,而且未MAX LV , 會有心機出唔同人.重係好好玩.

我自己覺得去到三周目就悶 , 全隊都成晒型只係爭武器未滿, 關卡大部份都一樣 , 齊角算係易玩, 無左個種挑戰感. 單純玩埋個少部份關卡,未入隊角色,同少量劇情.
一周目hard真結局,王子唔點奧義,跟本win唔到,真係會卡關
想問大家下升最高階邊隻優先度高啲?暫時升左冰法回tp同埋tp參謀 係咪跟住應該升女主燃燒加魔力會好啲?盾佬半血減傷都好似幾吸引 平時玩開陣容有男女主 冰法 盾佬 鷹弓 弓箭伯伯 管家 參謀 吉拉同埋隱形婆 冇咩方向希望可以同大家討論下
我自己一周目好少用盾佬同安娜
反而用王子多 其他同你差唔多 早期會用下天氣法同細路法
玩族人線hard mode最終章都唔知點玩
啲粉紅頭一係唔行
一係沖第一引戰收自己皮
我糾結緊要半血減傷裝備定係要公主好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞