[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(311) 急屎落腦場砌機睇#1#2

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
有人想搵你砌 大家就一定會推介指定用HCG
刑老闆list必推 antec hcg 系列
巴打 建議唔好淨係換底板 你換底板最多保你5年安枕

係果下佢好攰先燥燥地姐 冇咁嚴重
想問下黃金會唔會買到
asus水冷嘅lga1700扣具
以前用緊6700 +1070玩2077 開中畫質 CPU&GPU 長行100% 又係得~40FPS ,應該唔關散熱同GPU事.
好多牛都係佢代工 ,冇貨咪買antec HCG ,NXZT C , ASUS
想問有無巴打聽過aitc呢個牌子嘅aio水冷
黃店所以淨係收tap & go?
hkt部機應該包晒4個平台收款
一路以為你會收支付寶,下期收咩通知聲唔係比唔倒消費劵要自己課金
想問1070ti mini散熱有冇得救
長期高溫80+
用緊Id cooling 一體水,打機唔過70度,可以試下
有啱size水冷頭?
就咁睇我4900買 rog 3060ti都唔係貴好多
想問吓刑老闆砌全機有冇保養?
等你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞