[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(311) 急屎落腦場砌機睇#1#2

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
代理搞唔搞,定想比錢搞都無得搞?
如果底板都算 粒u死埋的話堅慘⋯有冇相熟有良心小小既鋪頭?我聽日成部攞去搞
拎支細批慢慢推唔好咁大力
應該冇問題
你成部攞去搞係咩意思換板同Check粒U有無事?定返果間野問佢點搞?
hkepc a shop 救機界唯一信得過既鋪
呢個我都好認同維修救亡清泉,買佢d野就唔好了
唔攞番去啦 聽日問下可以點處理 如果佢話我人為的話我都冇運 當交學順 我想搵另外一間睇下搞唔搞到 或者睇下換底板掂唔掂⋯
點解?定係簡單啲 俾多小小錢 成部托去俾人整
部PC 剛剛壊左, fail POST, CPU red led 長著, 九成九都係張即刻跛老母板壞左 (X570 AORUS PRO Wi-Fi )
近呢幾年買即刻跛乜都係伏, 呢塊MB 用左兩年多DD 就玩完

不過其實都想轉玩intel 12700 non K, 唔知邊塊B660 ATX 板好??
砌新機梗係搵悠二啦
用少少力真係得

不過扭開發現呢個位花咗,到底係咪正常
5000蚊 屌 終於收到
射落腦場
想問巴打 平時係邊度買gaming monitor?
提提你,搵另一間唔好再腦場商場細鋪搞,唔係又係水到你暈,學上面講搵A Shop算,起碼唔會點你。
你都唔會賣番出去架啦 是但啦

用埋了,爽
你乜都唔熟貨都唔Check,搵著間黑店又拖住條燥底女,又唔Check貨趕住走真係幾多錢都唔夠你交學費
分分鍾A sir好人d幫你挑返針連買新既錢都唔洗
各位好,小弟想用消費券砌新機,1萬蚊砌3070ti,求list
腦場:發達啦,聽日水魚遊到埋黎
有機會,當维修,A Sir份人真係好易話為
麥龜阿
明路點左你行,除非你錢多唔介意交多幾次學費,好自為知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞