[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(311) 急屎落腦場砌機睇#1#2

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
你只要知自己有咩需求同覺得值就得
加上 6p4e 冇non-k 版
我會揀12700/F,I5超極都係I5Ram行返3200Mhz夠,同3600Mhz分別太細微,肉眼難以分辨。
Bazooka係咪抵屌過Mortar
都唔同級數
有人覺得tuf 值有人覺得 rog先夠做
條女唔識 只會覺得佢好叻
毒撚:買完件番去砌女
MK仔:叫鋪頭搞掂佢自己番去砌女
睇你想拎黎做咩,如果淨係想推到i7, Pro A 抵屌d
技嘉3080 Vision OC 10G
8000蚊樓下入唔入得過
即係你地4k 60hz先當有效能
不過又係既 有幾多真係追求144hz
反而比較多人想睇4k
條女: BB你好叻呀

3080 10G同12G分別大唔大?想用2K 144HZ打機
同埋有無人知40系幾時出??
各位巴打 想問呢條list得唔得
唔打機情況下,畫質優先
MK仔錢真係好搵,又一條水魚游埋黎
本是同根生
唔記得講sorry
1. 請講低Budget:
8000-9000左右
2. 電腦主要用途:
打機(minecraft, LOL ,GTA 5), 睇片, 同打少少code
3. 個人需求:
可接受嘅畫質高~中都得,預計用3年左右, 其他冇咩特別要求
4. 現在或將會使用mon的類型:
1080p, 75Hz, 16:9, 解像度冇咩所謂, 但想流暢啲
腦場Mk: 拖條女落黎咁撚威,求撚其砌架淨袋你兩三千又著倒機開倒lol算鳩數你班水魚Mk仔識閪分咩。
求其睇Pin抄都好過你原本果條List,打飛機就得自己加2/3舊加埋個機箱

1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,555

1 x MSI MAG B660M BAZOOKA DDR4 Micro-ATX (砌機減$50)
價錢:$1,199

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$999

1 x [消費券優惠]Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (現貨) 砌機減$41
價錢:$840

1 x ASUS Dual GeForce RTX™ 3060 OC Edition 12GB GDDR6 V2 LHR版本 (可單買或砌機減$100)
價錢:$3,699

1 x FSP Hydro GD Series 650W 80 Plus Gold
價錢:$599

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $8,971
https://www.faroll.com/customize#MTI2NCwzNzc4LDM4NTQsMzk5MCw0OTEwLDQ5MjM

點解唔可以好似打機咁
分啲名清晰啲

R SR SSR
成日都背緊默咁
感謝
頭先先出街問過間間都1800
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞