[全平台] Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel 正式討論區(24)砌deck要檢測集氣抽新卡

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
如果唔夠多手抗
就盡量拎黎灰老老
老老一隻拖兩隻對長開好重要

利伸:用左兩季it狗
多數都留比人馬 人馬一發動一堆卡落墓仲難搞 灰左天璣只係檢索唔到人馬 灰人馬即使你有兩張人馬都唔難搞
一開波就灰喇 青龍落墓就已經vfd 有無老老都差唔多
0900-1330
識玩會用3星呃灰,灰6星/青龍就啱(雖然我覺得分別唔大),一係就隕石
利申:it9
源數同調皮都係一卡展開,所以兩者都有好多卡位放手坑,兩副卡組嘅強度大家覺得係T幾,邊一副又勁啲
鐵獸龍輝黃金國都係好西

最緊要係次次都演勁耐好煩

雖然T1多數都係演牌類
其實有咩T1卡組可以counter/好打黃金國

佢啲陷阱入墓有效果,見冇乜人帶宇宙旋風,勝負入main又好似卡手。
我自己都冇砌t1而家都係睇下update出咩新卡先再算

不過真卡黃金國好似都開始限,只係MD未跟
巴打最近玩邊副卡組
閃刀姬但我有落拮抗
又有
想打就報
1點開始報名
變左可以做免費仔既線上版就一定係咁
實卡係為左贏/做商人
線上版係為左獎勵
新手玩咗幾個月想問下無法對應即係點
我仲未搞得清呢句係咩意思,淨係識合埋隻眼炸炸炸然後5300
我都有玩教導蟲
先攻deck 本身後手就惡搞
我自己無落10000王個堆 我靠教導個班做打手

我攻宣坑多d, 驚蟲個面比人打爆 又比教導聖女/懲罰卡
黃金國既所謂T1 根本只係因為左右靈擺(技吸
敕命) 都唔食先上T1 但左右靈擺又無得檢索
佢得1張/1張都無就唔勁, T2,T3 deck都食得住

龍輝巧 先攻無敵 後手搶怪/每隻打4000
鐵獸1卡 link4 再除外 後手又有直擊雀/天霆
IT狗 又係先攻無敵 後手唔怕技吸 又無限復活loop

我真心覺得黃金卿同呢3副係有距離
先手真係抽到技吸+王敕 都天糊 未比佢贏一鋪囉
平時玩開都唔係哩3副,所以次次都俾黃金卿吊起嚟打
我覺得prank kids會有t2頂
對手唔可以因應依個效果發動卡效果
T1得呢4副咋wo
我自己都唔係玩T1 deck 呢4副入面黃金卿已經係最易打
無錯佢係係咁返生 但另一面佢基本上係開牌咁打 佢下一步會做咩基本上計得到
見得多黃金就直接啲落多兩張屋敷啦咁
但呢排打rank都好少見黃金卿,可能新手階段已過,個個都轉玩演牌,就咁純黃金卿真係太悶
玩黃金卿係可以贏
但出黎會俾人笑
贏咪得
呢排日日幻影騎士團玩86上分,係無恥架啦,你笑啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞