[全平台] Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel 正式討論區(24)砌deck要檢測集氣抽新卡

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
時機神應該冇石像咁屈
點會,不死wor。nr無乜卡解。
N/R都有唔少卡解到喎
強脫,無底落穴,加拿大蟲,禁忌聖杯都解到
解得好開心
洗腦 敵人操縱器 薔薇刻印
仲有捕食植物
成日 NTR 過黎清對面
石像大屎忽 deck 其實冇想像中咁易玩
要抽中到指定陷阱先有用
巨哥deck係展開deck黎
唔係防守果副
係因為bot set左要對方額外15張先做得野?
13張+會自動投降
到底冥神係咪廢紙 NTUGCM又叫唔好拆,會用到,咁咩deck會用到冥神
抽到之後我試過掉佢入幻影騎士團用,但IP冥神combo冇一次做到,玩N場先出得一次冥神,仲要果場對正伊格尼斯先會諗到出佢

要用嘅資源又多 無效效果又得link召果回合,抗性又奇奇怪怪

張卡好似唔係幾實際,有冇ching嚟糾正下我呢個諗法
啲友仔玩燒血牌都算,一唔夠打就投降,入戰階連個少少傷都唔比我打,佢要解任我唔使解任啊。
都叫有得擋,而且佢係拎對面一隻怪合上去,咩抗性都擋唔到個下LINK,可能配埋IP會勁少少?
配ip娘用
用過就知好難用
如果aim用效果1食人地隻定場key怪 (即係同壞獸類似),你自己要提供4隻怪

如果人地終端勁啲/多count基本上你邊度拍到4隻出嚟,咁不如我壞獸咗對面再用果4隻怪展開好過

對面turn如果aim做IP冥神,你一樣要用4隻怪,2隻做IP,再企多兩隻等時機,我有4隻怪點解我唔做神弓算數
尋晚解十萬傷害周不時撞到時械神,用煉裝deck彈上hand再otk好爽
不過一見你搖擺召喚就投降
用LINK冇位落壞獸既可以用
Link4加對面一隻怪又得
LINK3+1+對面1
主流多人玩鐵獸,鐵獸果D咪岩用
錯啦,我個人覺得最鳩kick係佢素材限4體+
所以L3+1+1係唔存在的 佢唔綁素材number 就易用好多,限4+真係嘔血
L4 + 1都唔得
源數
冇咩玩LINK以為佢係普通LINK
https://youtu.be/XXIKpHww5fo

呢個係乜鬼牌組
無限攻唔緊要,但點解可以連人地turn 都Skip 埋
一隻skip main1
張魔好似係skip main2
https://youtu.be/hOkX4dA0VFk
最後一局人地battle phase 召怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞