[全平台] Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel 正式討論區(24)砌deck要檢測集氣抽新卡

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
真係好多bot 0,外掛,想問下ipad 可以點set 唔link 其他平台?
一起身打日任第1場又DD炸BOT
機械人everywhere
無得set
得主機有得set, fuck you konami
可能係任務獎勵嘅關係?打比賽最緊要係勝負,但玩MD更重視效率,比起輸慢先係罪過。
另外就係「fun deck」問題,為左令「體感勝率」高啲,寧願不斷投降,直到遇到強度相近嘅deck/對手先打。
哩兩個原因都令高強度對戰少左,贏左都無咩快感。
白金1太易上 上到之後玩fun deck就隨便投降
本身遊戲王都好大問題
第一turn 見到兩張牌已經知道自己輸左既卡game 應該係得呢隻
以前同步或者融合嘅年代
遊戲王未去到話第一turn見到兩張牌就知輸
雙方起碼可以打黎打去
就算主流deck打T2,3 deck都有機會贏
依家主流deck幾乎已經贏到
我依家平時用下魂deck打龍輝巧 根本無得打
咁講都啱嘅,唔投重要係睇住對面做幾分鐘嘢的,最勁嘅牌清一色係做擋,神弓、崇光同VFD。爐石打快嘅反而係出細怪搶血。
爐石有cost 系統 set 平衡
令你唔可以第一回合 就全枱大怪
遊戲王都唔知俾人屌咗幾多年先攻game
遊戲王個後手係絕望到俾你自選一張手坑上手都頂唔住
基本上擇完公字
人地先攻演得完就gg next game
有冇nr 燒血deck 解新任
konami心知肚明
點解第一回合無得抽一張卡
隻game係唔係可以同名㗎?
撞過好幾次叫不動遊星嘅玩同調deck 次次都係咁展開然後俾佢打爆
全球咁多玩家 梗係可以撞名啦
Agger
而家好冇癮
時械神
嫌耐既話用啲大力deck otk對面算,例如無限起動齒輪、河馬壞獸之類
琴日有一場打龍輝巧,對面場出左神光,另外仲有三隻怪(唔太熟咩黎)。其中一隻個效拉左我隻怪過去,咁啱用G抽到隕石,即刻開隕石加泡影清佢場 佢之後跳返隻怪拉我隻隕石過去,再比我泡影

最後到我turn對面就投左,第一次清到龍輝巧場,幾有成功感
定場怪越嚟越惡
T1 deck食一張灰照樣run到
好難贏 我副魂deck無裝隕石 不過有墓指
同龍輝巧打 如果我一round打佢唔死我就棄權
pokemon卡game都係差唔多
仲要搞返10mins先有得抽卡
係好難,多數係單方面比人屈機,好多次先難得有一次係清到場,純粹係我負碌出到G又係適當時候抽到隕石
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞