[全平台] Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel 正式討論區(24)砌deck要檢測集氣抽新卡

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
咁一定係要抽新包
但而家有調律抽
想組都係要抽3
真紅眼ftk咩嚟有冇人見過
不過我覺得fyk如果唔鬆綁而家ac個制度又同時驚殺錯良民嘅話,bot都幾難搞
龍輝應該都重係人手控制ge,不過真係好撚多
有bot
仲有而家d deck一係就封鎖行動令人場上好少怪
一係就用效果炸卡
結果fyk要人鬥拳頭大
真紅眼融合出流星龍燒千2, 再用黑炎彈*2或者黑炎彈+連續魔術燒7000 3張卡就秒殺
LL玩家表示,對手識灰一定係灰王神鳥
應該巨神鳥先
白金5唔會再跌落去
玩fun deck先
已卡金位,白金打活動好痛苦
我理解錯,你岩,但如果對手有雷鳥,巨神鳥可以開兩次count
反而係金到MATCH好多唔同主題嘅DECK
有得無限開,只要對手唔識解,可以狗過崇光
點灰
有隻王神鳥時,未來龍王企場
我唔係玩開龍王軸,所以有機會俾人灰,我玩開無限count,易做又pk
俾你睇下早幾日個replay ,好多人都on99咁開效,其實要解好容易,通召打死隻雷鳥就可以。
https://youtu.be/retrWCx2FFk
要解仲有壞獸or一滴,如果對手開連鎖,必要時要叫埋隻巨神鳥上手,但巨神鳥一上手就無得count,除非end phase再用王神鳥拉番佢落場
好撚多DD
巨神鳥配霞之谷細雀三色無限count
冥界波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞