UK 電話sim 卡攻略

1001 回覆
209 Like 11 Dislike
多謝報告
想問下咁樣係咪就算合約期內都可以調整電話費?
係,真心正。覆蓋都好廣
另外想問下你哋屋企上網係係4G果啲Home Router定係lindline,因為lindline冇限用量,但係速度唔會快,如果睇netflix 得唔得架
我同事用緊 100Mb/s 個d 都睇到netflix 無問題.
有100Mb/s 咁多,我睇大部份都係得幾十Mb/s,係M50區,得hyperoptic 有150Mb/s , 但係唔知好唔好用
想問下如果我喺ebay 買咗張sim 係EE network
之後想轉voxi
我係應該要同EE activate張sim, 求其揀個plan
之後再搵voxi 申請攜號轉台
我可能睇錯左電話線
轉台去smarty彎撚咗, app正常出到個冧巴資料但係sim咭no service, 都唔知幾時先搞返好
你意思係每個月比£7? 再加2張戲飛?
我用lebara 方便、平、靈活性大
打手tone
你買左張EE 既卡, 不過想用voxi.

咁你黎到, 你唔需要activate EE 張sim 既, 不過你要插張EE 卡落電話, 跟住用下面方法攞PAC code

https://ee.co.uk/help/help-new/managing-and-using-my-account/leaving-ee/what-is-a-pac-code#:~:text=code%20from%20EE%3F-,How%20do%20I%20get%20my%20PAC%20code%20from%20EE%3F,text%20PAC%20to%2065075

攞到code 直接上voxy 申請攜號轉台. 等voxy 寄張新sim 俾你.
唔該巴打
我認真答咋喎。我同嗰啲公司有親咩,利申又利申咗,咁都屈打手,我駛做打手咩,你都痴上腦
創作力量同幻想真係會嚇人一跳
Tone似啫 唔使咁敏感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞