UK 電話sim 卡攻略

1001 回覆
209 Like 11 Dislike
點解UK玩電話用data少咗?
因為搭地鐵收唔到喺街行又唔會玩?
可以話對我黎講呢邊太多新鮮野,好多唔同野做
我會用data既係每日聽歌,睇下ig同上連登
打機真係少左好多

連電話以前每日起碼叉2次電
而家都大概用到一日

黎到真係join左pay as you go既先去決定需要幾大用量
Check清楚你常去既地方係咪收得夠signal
一簽就要24個月約
諗住攞咗giffgaff先過咗去再算
你開頭pay as you go既就可以試幾個你有興趣既比較
官網會有得check coverage先

之後上台,如果你多人都要上,你可以問d sales多人同一個名登記有無得平

再上vouchercode uk 比較下先,我join左plan先搵到呢個網,但好多時有優惠,睇下有無啱你用既

希望幫到你
UK3 勁廢,哥時去旅行頂唔順要買返張O2
但UK 3 去到Switzerland 又幾好用,連左去SWISS COM 。
相比 HK3 連去到Switzerland 連去 SALT
https://web.three.com.hk/plans/hkuk/index.html
誠哥呢個plan好似幾好 點睇
無乜用, 你黎到都實會用呢邊d plan. 要黎養住hk 個number 又貴得制
養香港號碼有乜推介?
Thanks
傻啦3UK virgin wifi免費
Giffgaff 拎左先無壞
最壞情況入左錢用唔到都係跌5鎊
樓主有冇睇到3就黎冇feel at home啦 遲啲返香港要俾漫遊

咁仲3做咩
無睇過3 個張, 因為3UK 係呢度真係收得麻麻, 我用globalsim 係行vodafone network.
因為係香港用量唔多,每個月都係 5gb 樓下 data
係香港用開 3hk 萬年卡,150蚊左右用大半年

早排見到 3hk 有個 diy uk plan
268蚊有 35gb data

想問下呢 d plan 好唔好
定係因為都係 3 台,係 uk 收得好差,唔好用好過呢

又 uk 有無 d 類似香港萬年卡既平儲值卡 plan 呢 (我見 uk 好似得逐個月計)

thx 唔該晒
你可以睇下 globalsim HK, 或者lucky sim. 前者用vodafone, 後者唔知. 不過2個都多人用. 前者貴d, 不過包埋呢度接香港電話既分鐘. 後者只收sms.

UK 好似唔多香港萬年卡個d 卡. 我所知既有呢間 https://www.1pmobile.com/1year-SIM.taf

一年卡£30. 用一樣就係個30磅扣一樣

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞