UK 電話sim 卡攻略

1001 回覆
209 Like 11 Dislike
岩岩黎到無tu可以點上台簽約?
我個時過左黎幾個月就上到Vodafone,
Vodafone好似係簽約plan入面最易上台
同埋上台可以加credit score
應該無問題
你好好彩,之前用Smarty 用到想掉難電話
Smarty 最好ga la
上面有人講過佢用club sim 係英國收銀行既sms, 我無用過呢個, 唔知佢6蚊係包d 乜野同包幾耐. 要搵個用緊既人先話到你知. 你可以問番上面個巴打

https://lih.kg/wuGOkNX

lucky sim 同global sim 都係多人用既. 2個都係一次收你一年錢. 每年續. 前者只收到sms, 唔可以係UK接香港電話. 後者可以收到香港sms 亦同時有分鐘可以係UK接香港電話. Globalsim 明顯貴d.
咁我睇完上面所巴講, 我估我大概get 到個分別.

Luckysim/Globalsim - 佢係收左你個年費, 你有個website check 到你用左幾多分鐘通話 (globalsim), 會話到你聽邊日到期, 臨完約前會收到通知話要續咁.

Club sim - 你用6蚊每年續, 只係續張卡既生命. 係咁啱張卡係in service 個陣, 你就算係外國都收到sms. 不過呢個唔係佢設計上預你用黎係外國收sms. 只係因為clubsim 係happen 係外國都唔會圈外收到訊號所以收到sms.
最撚垃圾
嗰時轉咗去EE之後正到
姐係我1-1-2022完plan, 最遲1-1-2023要開$6plan, 31-1-2023 $6plan完就keep到31-1-2024 loop落去?
除番開係 .
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞