UK 電話sim 卡攻略

1001 回覆
209 Like 11 Dislike
係, lucky sim 都多人用既. 不過我無用佢主要原因係佢無包UK 接香港電話既分鐘, 只能夠係UK 接香港既SMS. 頭2-3個月到, 其實仲有好多香港電話打黎. 所以我用左globalsim 係貪佢有d 分鐘可以係UK 接香港電話.
tesco mobile有得儲clubcard分
但插落SE1代,連VOLTE都無
係香港買定既話, 可能3UK 係最簡單, 不過佢未必係最平. 不過我建議你就算係香港先買3UK, 黎到都係再試其他台, 3UK 係英國好多地方收得麻麻地.
3UK真係垃圾嚟
Midlands就算係High Streets都會碌空氣
個人覺得EE最好用,寧願穩定,好過一時上到好快,一到碌空氣
我所知既應該實要實名. 只要你擁有一個香港電話number 既都唔會走得甩. 問題係, 你香港所有銀行都需要一個電話number 收sms
activate 唔到. 而且買個陣要問張sim 幾時到期. 好多你半年內唔activate 就唔work 架啦.
好 落地用住即開即用既
之後先轉靚冧把好似易搞啲
我當時係咁做既..

我係香港買左張英國旅遊data 卡. 上到網就得架啦. 打唔打到電話都無關係. 跟住係香港ebay 買定個number. 寄黎香港你要預一個月到. 係香港就諗定你用邊個network, 咁你揀number 個陣就搵番對應network 既sim 卡. 咁樣就去到唔洗等佢寄sim 卡黎, 就咁activate 就用到.

如果你買左EE 既sim 卡, 黎到用Vodafone 的話, 你係要等vodafone 寄卡黎俾你先用到. 因為我一黎就諗住用Voxi, 所以我個陣係專搵Vodafone 既sim 卡number 黎買.
o2 係垃圾
o2 係垃圾
o2 係垃圾
voxi 個仆街網站
經常log in唔到
成日入完sms otp之後話你錯
lm
O2, Virgin media, Three, EE, BT
有d bank 俾你改, 但係我估唔係間間會俾你改外國電話收sms. credit card 亦好多唔俾改外國電話
其實係點運作? 每隔幾個月上佢個網upload電話單? 點解佢會想要你既電話單咁得意? 跟住就俾番cash back 你? 佢點俾cash back 你? 直接係account credit 定點?
有冇人用DIY sim養?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞