UK 電話sim 卡攻略

1001 回覆
209 Like 11 Dislike

每個月包100分鐘打去40個地方
其中包括香港
想問如果我去英國前(14/6)仲未收到Giffgaff張卡,係咪可以去到再買?我明明4月尾申請左但仲未送黎, 18號再申請先有個email俾我話posted a SIM for you
10gb仲抵玩
樓主,我月尾會過uk
如果而家搞giffgaff,佢應該送唔切黎
同埋我想用voxi 多d
有乜方法可以比我一到步就用到voxi?因為可能需要用數據搵路之類
樓上講既完全正解.

另一個方法係, , 係香港執張UK旅行用既data sim 卡. 5GB / 10GB 乜撚都夠. 你落機最少有得上到網. 跟住去番首post 睇ebay 買電話卡個段. 買定張卡寄去你UK 會住既地方度. 你落地係機場就開張 UK旅行用既data sim 卡, 頂到你入屋咪有張sim 卡係手上voxi. 不過你揀卡必定要揀vodafone network 既sim 卡.
屌那星貪平用smarty £12 100gb
入到商場超市完全用唔到
Smarty 真係掂不得
下個月轉voxi 試下
見有unlimited social media 同unlimited video streaming 好似幾吸引
我上官網係10鎊15GB,但第一個月70% off,即係3鎊,係咪堅可以齋用一個月?唔top up就得?
竇口收到佢5G仲要買一個月送一個月先屌佢, 毒撚除返工少出街
得EE O2 vodafone 3係要簽約好似係
唔該巴打
Ching, 估唔到係UK SIM 見返你

我有張Voxi
原本諗住用嚟未有寬頻時頂住先
用左幾日,入Wi-Fi旦比個仔狂睇YouTube都唔扣data
好鬼屈

不過呢個副號,我轉去Lebara,貪佢月費平d,又有100分鐘IDD

其實未返工,主號都唔用到幾多data
主號用緊Giffgaff
3UK張sim係香港慢到hihi
得3G
lm
中部 Lebara 速度

南部
喊出黎,好彩係屋企有wifi
哈, 日本sim 個post 嘅巴打

Giffgaff 你邊頭用? 我想知評論。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞