儲值卡/上台資訊區 (27)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
有冇人知sosim係外國收唔收到sms?如果冇邊張可以收到?
Csl 試過係尖沙咀 4G 可以上到300mbps
可能我用cheap手機影響速度

岩晒天時地利既話3台一樣可以好快
問題係要岩

[國際萬能卡] 攜號轉台通知

親愛的客戶,您的儲值卡攜號轉台預計將於明天生效。

攜號轉台號碼:xxxxxxxxxx
攜號轉台日期:30/05/2022 (時間:01:00-04:00)

現時有效之組合將不受影響,謝謝!

[International Supreme Card] Number porting notification

Dear Customer, your prepaid number porting request to International Supreme Card will be effective from tomorrow.

Port-in number: xxxxxxxxxxx
Port-in Date: 30/05/2022 (Time: 01:00-04:00)

Active plans will not be affected. Thank you.

今日收到呢個sms, 請問1點到4點個段時間,我要做啲咩? 插新卡activate ?
截數日係31號
合約到期日係1號
轉台生效日揀31號凌晨定1號凌晨
佢全速定義係335Mbps
想由sosim轉去clubsim但唔見咗張大卡可以點搞?
問3 online chat個個人話sosim無卡主證明書 唔係即係張大卡咩
如何報失 SIM 卡、補領 SIM 卡及更換壞卡?
透過 3 客戶熱線或線上支援(3iChat 大使)聯絡我哋,我哋會幫你安排重發新 SIM 比你。
原來係咩都唔使做,舊card 係1點就變成no service. 朝早起身插新卡,已成功激活
未轉過台?
未🙈🙈。
咁多年來,一直用緊70幾蚊4g 限速plan
welcome to 儲值卡的世界
SoSim 冇左$65 365日高清通話?

而家得返30日同180日
依家咪叫做好啲,起碼會send個sms提你
都係嘅。
似乎Sim World App 都可以做mnp? 可以唔去食蕉中心做?
可以,你可以自己買同啓動白卡自己mnp
不過增值卡你都係要去架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞