儲值卡/上台資訊區 (27)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
可以買新嗰個$139任睇Netflix嗰個plan
巴打想問下club sim $6短訊組合,組合個有效期得30日,你意思係30日後, 可以唔再買$6 短訊組合, 放係到, 之後個330日都可以免費收SMS?
到左365日後, 就要再買多次$6組合去延長365日, 之後11個月再次免費收SMS?
期間如果我返香港 或 係外國要打電話就上網可以入錢買返個組合用, 咁就再延長365日?
正確嚟講係$6短訊組合到期後,可以放365日齋收SMS

Club Sim任何組合到期後嘅365日張卡都係有效,但Club Sim唔會好似某啲台咁,喺就嚟到期前有SMS提你張卡就嚟到期,你要自己set reminder 提自己,所以有啲網友就費時就日子,統一喺每年同一個日子買組合續命

要買組合就用Club Sim app買,我未試過喺海外用Club Sim app,但相信喺海外隨時都可以用app買組合即用,同一道理組合到期後嗰365日張卡都係有效
即係第1個月用$58轉左台先, 其後第2個月用$6短訊組合, 30日有效期後, 之後365日就可以免費海外收SMS, 大約一年後就可以重覆買$6 短訊組合再延長365日? 如果係咁都幾好
巴打咁第2個月買左$6 短訊組合, 呢個組合就只可以發出同接收SMS, 而唔可以打入同打出電話? 我怕第2個月仲係香港
你MNP去Club Sim要$5×,無記錯呢$5×係強制用嚟買數據plan,即係買組合,組合到期之後點做你睇番我上面嘅回覆,應該唔難明

$6短訊組合,講明係短訊組合,咁你覺得會唔會可以打電話?
咁club sim 都幾好
又平又可以網上自己DIY

我見好多人揀lucky sim, lucky sim 係咪有咩好過club sim?
我怕呢啲好易執粒咁
多謝Ching解答
「去鴨記買張年卡,直接用app申請mnp轉入」
係咪買完張卡先 activate,取得新 phone number,跟住搞 MNP,個 phone number 就會變返我想 MNP 果個呢?
3萬個 app / website 有無得直接用信用卡增值,唔入增值券 code?

你揀嘅生效日凌晨「個 phone number 就會變返我想 MNP 果個」
想問下最平嘅esim 係咪得 3 DIY $120 一年嗰個plan?

想開番張data卡比隻smartwatch 但係12gb一定用唔晒 想再格下價
thx app 申請 MNP 完全免費?
同問,3diy 要增值$200先可以 延長一年有效期, plan有效期 同 儲值卡有效期分開計
再講多次

diy $120 係大伏

要用esim 就sosim, 萬能, club sim 三㨂一
3diy 如果只打算用一年伏唔伏? 畀 $120 買3diy, 到想轉走時就入 $2 入去,然後轉去另一間。
張3diy卡一開波是有效一年,對嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞