儲值卡/上台資訊區 (27)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
都係要睇自己用開D 位,但你用量少可以雙卡就雙卡,靈活D又平D
唔介意個number 是但執張年卡都得,反正whatsapp 改號碼都係兩粒制
要大陸number 好似3萬有張一卡兩號但漫遊打同聽都好貴,idd 果d 係增值服務,通常加錢開plan就有

不過如果唔係要個大陸no. 係唔需要咁做,因為是但開個idd plan 已經可以得返大陸,但埋如果唔係成日打不如用google call, Skype, wechat call 之類,入錢打幾多用幾多,好似仲平
買新卡平一半有多,要keep no. mnp 轉去養號買過張新上網仲抵

不過唔係真係特別有需要keep number 都係丟左佢買張新就唔洗煩
咁如果想keep號碼又需要小量通話咁邊張好?
因為個Number都綁左一啲帳戶費事再改電話號碼,不過都多謝你意見
要長用就Mnp 轉台啦,咁係講緊一年俾多幾倍錢,轉去3萬講緊一年$40,一年剩低d錢夠買兩三張新卡
唔想煩一定係3萬,講緊續一年都係$40蚊
抵咁多以前用過3萬,同value激差唔多速度
3 萬同sosim 其實邊一間上網priority 高啲?
Sosim我未用過
因為我好奇而家用sosim 得幾Mbps, 如果用3HK 或3萬在速度上又會唔會有明顯分別
幾M3萬好似有42M
我估一鳩樣
本身sosim 都正常有42Mbps, 只不過在我做野嘅地方等幾Mbps, 唔知3萬/3HK 會唔會好啲
幾M3萬好似有42M
本身sosim 都正常有42Mbps, 只不過在我做野嘅地方得幾Mbps, 唔知3萬/3HK 會唔會好啲
初初用speedtest都幾快
用耐左再測好多地方都得個位數
但係實際用落又唔慢
至少youtube都係無乜點播播下要等load
咁真係要買張試先知,始終唔同環境接收都有分別
有機會買張3萬42Mbps 試下同一個location 咩情況先
因為本身YouTube 1080P bitrate都係得幾Mbps
用緊3diy就黎完,轉唔到sosim,都係差唔多二百蚊有百幾gb用係咪推薦value激?
會MNP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞