儲值卡/上台資訊區 (27)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
club sim啲上網plan要跟官網價?
Ching , 想問下點樣可以最平用到VOLTE 通話?應該 join 邊個 plan ? 因為如果唔用數據應該行唔到 VOLTE
唔用數據/唔開數據plan係可以用到VOLTE,但大前題係手機要support香港網絡商嘅VOLTE,最平嘅VOLTE plan係我上面講嘅3國際萬能卡,一年$65/無限VOLTE通話/12000分鐘非VOLTE通話
clubsim 得一個購買方法, 全部app 進行
我做左十個
用埋白卡同759會員卡做
no
啱啱 activate 左一個3萬,收到個短訊:
「30日/免費網內短訊 已生效。... 組合將會每30天自動更新。」
呢個 plan 係唔駛錢既?
已經寫住免費網內短訊,你話呢?
thanks 因為官網唔見有呢個 plan。
想問 MNP 入 3萬
假如我舊約 5月26到期,咁 MNP 生效日期應該 set 5月26日,定係 5月27日?
你舊台截數日係邊日?
每月最後一天
https://www.consumer.org.hk/tc/media-library/image/484-mobile-plans%253Fdigital%253Dsurvey

假設你4月30日交最後一期月費,可用到5月30日;
你合約5月26日約滿,根據消委會網頁你應該可以喺5月27-5月30之間轉都得(你截數日係每月最後一日即5月31,要喺呢個截數日前轉走)。
不過戴定頭盔,你最好問舊台係咪可以5月27-30轉
SOSIM當老人PLAN 應該OK?
剩係WHATSAPP+睇新聞
3diy更佳
有咩分別?穩定啲???
平d姐,斷估你一年唔會睇新聞超過100GB掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞