韓國真係好撚屈機既國家

528 回覆
1672 Like 564 Dislike
日本動畫全世界都睇
睇足半個世紀
講漏左 應承既唔係我 係我老闆
你講得岩 又柒又廢又蠢就係我老闆
不過間接攪到我 條韓狗成日打電話想push我 我都係10次聽1、2次 次次都話開緊會唔得閒聽
北韓有能力攬炒
但比較難自己冇事咁侵略成功,仲霸埋人地方
KPOP世界流行例子 BTS/BP
南韓赤手空拳唔夠北韓打tim
冇自由嘅國家點會有好嘅創意作品
笑人抄襲仲搞笑,香港人唔識抄襲?抄功課貪少便宜香港人認第二冇人認第一啦
好笑既係人地抄都出到隻原神,香港人抄都唔識抄就妒忌人地
香港人真係好撚垃圾
唔識BTS?好打極有限
LG chemical電池唔識? LG電子成堆display panel仲比緊貨apple an機廠/其他電視廠,以panel質素黎講唔會輸Samsung,電話只係其中一個department,有咁多錢比佢蝕已經睇到實力啦
零件瓣瓣都唔差,不過係死都整唔掂部電話姐
人地韓日有大佬睇場

乖乖地就有飯食,香港乖乖地就食9菜
我嚮韓國做過野
上面個留言係真
韓國做嘢文化係pali pali (빨리빨리)
即係叫你好急好急咁做
完全唔使plan就去做
對方唔係為咗做好件事
而係純粹證明俾佢上司睇有逼到對家做嘢
結果好多時因為冇諗清楚要重新做過
曬多好多時間同精力

之前仲deal過韓國娛樂公司同埋好多品牌
總之個度職場係好撚黑暗
乜撚邪教 藝人做扯皮條 安捉黃腳雞拎生意合同
港澳富婆搵最top韓星拍戲幫佢包養隻鴨出道
最欣賞泡菜仔係仇支
Anyway 有興趣/得閒再講
咁你對住d閪蝗又會唔會話周圍都有關終國咩事就係做過野你覺得人唔識分邊啲人種特別閪定個別事件?香港人都出名閪啦拉埋黎講都唔會幫到韓狗加分喎

加上你唔係當事人又可以咁武斷?最少呢件事上面你講嘢完全冇立足點先啦
唔好唔記得神抄之塔啦香港人,大家都係同根生
係首都係北韓火炮覆蓋範圍之下 一打就預首都變廢墟
55咁所以關個客係乜人咩事呢
而家賣緊嘅韓食通常係近年先有嘅野食
傳統食物好好味喎 最鍾意人參雞湯
同埋好食嘅泡菜真係好撚正
出差韓國個陣
其實都遇到啲好nice 既韓國客既 10個有1個
不過整體黎講 大部分都民族主義上身
係我前老闆咁on9先比佢地食住
跟過歐洲 美國 中國 韓國客
韓國客係最無賴
但係韓國食物好寒酸好垃圾
全部都係鹹菜醃菜同生嘅菜
又唔識得好似中菜咁葷素搭配
細個讀書群韓仔大,出黎工作都試過外派station韓國

可能遇到啲人性格唔同,我識個堆9成一開波民族主義「我地韓國wuli點點點⋯」,熟烙左飲兩杯私底下先夠膽瘋屌
無錯!韓國就係個上司chur下面
下面條on9就會好急好趕咁push 9人比野佢
我心諗你急乜撚 你唔識同上司解釋?

至於下面講邪教 陰暗面個啲就唔太熟
畢竟香港人好難混入佢地圈子
咪玩啦
邊夠打
首都同邊境近到可以用短程火箭同火炮去打
就算俾你之後核平成個北韓
首都打到爛都冇意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞