韓國真係好撚屈機既國家

528 回覆
1672 Like 564 Dislike
其實真係成個國家都幾扭曲
雖然話就話有民主選舉
但全部都係財閥政治
財閥先係真正總統
盧武鉉應該叫做好D嗰個
最後又比人搞到自殺
無論選邊個上台都係扯線公仔
咁既環境真係幾冇希望
佢d對外文化,所謂既軟實力真係好勁
但係當你去韓國一轉你就唔會想留係哩個國家太耐
無論鬧市定係鐵路成個氣氛都好撚古怪,硬係feel唔到d人有種真心既感覺
係feel到個種貧富懸殊好明顯,仲要係江南都見到有痴線佬先覺得奇怪
My Universe
Coldplay x BTS

Butter
BTS

Dynamite
BTS

Wa Da Da
Kep1er

Money
Lisa

Permission To Dance
BTS

O.O
Nmixx

DARARI
TREASURE

Eleven
IVE

紅一隊BTS

如果係話kpop做manipulation
姐係其他所有artist都可以咁玩
姐係否定緊一個成立左咁耐既榜
咁獨醒既話支持你創立一個絕對中肯既平台喇

好呀 睇spotify global weekly 17/3/2022 (都唔知提呢個chart有咩意義 隊隊出新歌都唔同時間 日日都有artist出新歌)

My Universe by Coldplay, BTS

Dynamite by BTS

Butter by BTS

MONEY by LISA

DARARI by TREASURE

Stay Alive (Prod. SUGA of BTS) by Jung Kook

Permission to Dance by BTS

都莫講除左bts
blackpink身為kpop artist都一堆全球性代言名牌代言
一定唔關kpop全球流行事
不過唔緊要既 你自己既世界你中意點諗你開心就得 kpop響你自己個地球可以係唔紅
係多數人既世界多數人既全球同你既世界你既全球有d唔同姐
食完第一餐就去唱K,醉到仆街隨時仲要第三攤先放人走(截唔倒的士就戇鳩鳩訓街)
衝出黎柒
你係唔撚聽人意見再唔係你去佢睇YouTube 睇下有冇多唔多外國人聽
咁你就錯啦
K-pop就係韓文歌混入黑人音樂原素,整齊編舞,再加入偶像組合原素洐生出黎既產物

好似香港依家果隊"好撚紅"既男團,點抄點學都做唔到K-pop既一成
將韓曲轉做廣東話唱已經唔係同一回事啦
去住過一排又唔係好覺 我都幾enjoy
d飲食最屈機
菜同辣 勁平賣勁貴
你隻賤種韓狗唔知醜咪拉香港落水
學下你主人死韓狗咁尊重自己生活地方先吠
財閥權力太大 表面風光 內裡...
可以話大家目標唔同
亦可以話日本比較保守 唔嘗試迎合更大市場
日本唔打開呢個市場就有人接手
而咁岩韓國睇中呢個產業賺大錢
所以唔明點解啲人崇日就要厭韓
撇除有色眼鏡
韓國偶像歌手好多都好有實力
有競爭先有進步
呀 同埋呢 meme歌都係kpop黎咖
唔好跟手邊個紅就邊個唔計 除左乜除左物 只要有kpop artist唔係hit爆就否定kpop唔係全球風行 hit果d就唔計
Youtube 勁多外國人玩fansign片
仲要好多都係鬼婆玩你所講得亞洲人識既twice
仲未計娜璉個德國鬼佬私生飯

講嘢唔好去咁盡

你可以講唔算係主流 但冇人識就笑撚左
你不如問點解班韓狗成日出post踩日本先
我想問點解奶韓要踩日本就真
全世界都係有錢人先參到政
搞一個campaign洗咁多錢
一係自己參政一係推個扯線公仔出黎
分別在於韓國做得好出面
我覺得成個東亞嘅生存環境都好差
後生都係好慘好壓抑
足球?
係咪02年既世界盃?
垃圾
最撚憎韓狗
可以試下調轉日本同韓國黎講 嬲到 日本仔周圍侵略殺人 仲佔領過香港奴役迫害過香港人 都好奶
quote錯?
北韓同南韓就好似地球陣營嘅縮影
有啲國家吹奏到幾勁幾勁,領導都識飛咁要佢道個歉都難。但啲人民又唔會知出面世界係點,又唔知全世界都當自己國家係笑話。
連登我見到係崇日踩韓多過調轉
一提韓國就即刻負皮
一係講整容 韓文好難聽之類嘅野
好多時同標題完全無關純粹個人發洩

官商勾結問題唔單止韓國有
美國一樣有

但人地政府有時都對選民負責
都要搞下D商家佬交下戲咁
反壟斷盡量唔好比幾間公司獨大
韓國真係擺到明話你知係財閥治國
三星又係大到不能倒

我覺得最差係每當有新總統上台
就會特赦同黨派既前總統
無法無天
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞