韓國真係好撚屈機既國家

528 回覆
1672 Like 564 Dislike
歐洲
你講緊fashion brands
Kpop係唱歌 唔係modelling

唔好講上乜唱片銷售榜
Kpop出名chart manipulation
韓國人買美國出口album搏上billboard

搵幾隊演唱會有票房先講
笑左kpop只紅東南亞
唔好話bts、blackpink
以前got7、2ne1等等喺東南亞以外市場幾鬼勁,講緊唔止係歐美,係中東、南美都好撚勁,可以開埋concert
只係未入到美國主流樂壇排行榜咁解

你話佢地去外國開concert既場館唔大,賣飛唔多
咁香港歌手呢?去到美國開到三四千個位都偷笑

韓國成功跟到荷里活模式
軟實力真係好強
連奧斯卡最佳電影都拎埋,仲可以反駁d乜?
自己睇清楚OP話kpop世界流行
原來賣座過mirror就叫世界流行

韓國電視劇/電影 =/= kpop

你混淆左幾十樣野去證明nothing
雖然我好唔錯意Twice
但人哋早排去美國開巡迴場場都爆滿
BTS唔係全球風行係乜
所以就建議咪做井底之蛙喇
利申 唔係army唔係once
人地幾叻都好
連登仔都會睇唔起
永遠笑人地韓狗打假波 整容 賣肉 蠢蠢蠢
相反日本咩都好

人地都係睇你英雄本色大
香港醜唔醜 固步自封
你邊間u
圍棋出到個李世石
ko咗 alpha go
That’s fake
北韓有核彈都唔夠韓國打啦
北韓的裝備成50年以上,炮都要用拖拉機
啲兵嘢食都食唔飽,平時訓練子彈都唔知有幾粒
導彈飛上天會跌去邊自己都唔知,韓國部署咗好多防空武器。
北韓最多係三八線自己放幾粒核彈,或者對日本亂嚟兩粒
LG同三星跟本垃圾
只係因為佢地係國企先好似好威咁
三星手機會爆炸,其他電器又貴又廢
同樣價錢我買sony勁n倍
LG更加唔洗講,售後服務差
仲要短時間報廢
崇日論壇係咁架啦
呢個真係勁
香港打機果個 販毒撈偏就勁 同南泡果個差幾多皮
Blackpink 世界第一☝🏻
軟文化影響好過打仗
三星仲識爆炸
幾時反攻北韓
G2時期不知幾風光
你都幾井底
之前係英國鬼妹鬼仔都識
BTS Twice呢幾隊

郭富城
但啲人種垃圾
以前返過間公司對韓國客
想講韓國人做野根本就係個無賴黎
乜9都push 9你,煩到你應承
應承左盡力做(唔係保證100%做到)到時就咬住你唔放
做小小野都勁急勁chur咁搵你
唔識轉彎咁
垃圾狗黎
由係你話至多得東南亞
呢d香港都唔少 香港同韓國邊邊OT得勁d
仲成日笑對香港經濟起重要作用既中國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞