韓國真係好撚屈機既國家

528 回覆
1672 Like 564 Dislike
關韓國事咩 周圍都有哩類人
你返工應承得人 人地梗係咬住你唔放
第一日出黎返工?
bts同blackpink 呢? bts已經破晒記錄, 首首billboard top1
可惜就係冇美食
八村壘渡邊呢啲後備料都有得吹奏
黑澤明呢啲老野鬼有人識咩
你太睇得起佢地個總統
轉行文化輸出呢個國策係後面班財閥話事

雖然李世石最終 1:4 輸咗 俾Alpha Go

但好似係唯一贏過Alpha Go 嘅人類

2002世界盃令我唔係一個睇波既人都會去睇
但其實國民質素唔算好
好多幾冇禮貌 條街同大陸差唔多

利申去過兩次
咁唔單止kpop 全世界pop music都係咁
樓主有留意體育既話一定唔會係度吹奏韓狗

出哂名賤種 噏son估計你淨係識個名
童軍
我好撚憎南泡但BTS同BlackPink可以講係半世界級巨星啦
因為首爾真係貼住北韓咁濟
都因為咁 南韓三軍嘅司令部都喺釜山 駐軍喺雞龍 個logic係離北韓遠啲
Kpop至撚嘔心係盲目尋求western validation
d公司desperate到夾硬做數報外國chart
同支那狗一撚樣一個人買1000次去吹大個數
做假數上榜 其實好撚肉酸
好似Mirror成隊入世界百大俊男咁
屌 人地local唔係盲

雖然每個國家music industry都有咁嘅情況
但呢樣嘢係泡菜同支那最常見
呢個就真係抵笑
大陸人口多人咁多倍
但影響力都冇人地一半
咁耐都出唔到個英超足球員/入唔到世界杯決賽周
音樂/電影/劇集果d 更加唔入流
產品遊戲呢d 淨係靠抄襲 永遠靠內循環 打唔到入國際
唔起稿就畫到牆咁大幅畫果個光頭佬唔係好出名架咩
最近終於忍唔住批評支那狗晴天
心都涼曬 大陸狗即刻分兩派內訌
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=229003
我係回應OP講kpop流行
已經講咗除咗BTS突圍而出外
無乜韓國idol係真係有國際市場(除東南亞)
Bts流行=/=kpop係mainstream
資本主義既極緻 企業好出色 人民好崩潰
自殺率全球第一
BTS都冇
你去韓國機場商店買手信就知道,
佢地用明星黎Sale野既方法係同大陸差唔多手法,
好似大家食J咁, 不過個主角只係靚仔靚女,
日本個種精緻既包裝技術, 泡菜根本無得比

利申: 泡菜正垃圾
唔計reserve personnel北韓軍隊仲多人過俄羅斯
而且俄羅斯唔可以調全軍落烏克蘭
北韓相反就無後背守
你老母閪 日本咪成個j家同48家族玩臭左jpop 十年以上
精緻既包裝技術
韓狗同蝗都係賤種
唔係一句周圍都有就洗到白
你咁大愛唔幫班蝗辯護下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞