韓國真係好撚屈機既國家

528 回覆
1672 Like 564 Dislike
咁香港唔使靠中國啲人民幣呀,中國鎖國你以為香港會好過?
住喺香港評論歐美
你住過歐定美咁清楚?
香港都出到個陳同佳
泡菜網絡安全法bam曬鹹網
韓國第一一定係jer
邊場半買半送 我想知
每個城市一場一萬人唔係出名
主要只係針對返亞裔人口
睇歌手有幾叫座係睇佢一個城市用乜場館+場數
Stadium>>>>>>>arena>>>>>theatre
Bp去到歐洲係一個國家只做1場1萬人(除英國)
連一個城市一萬都做唔到
1萬人1個大城市真係唔係叫流行

好心你地講韓劇好過
鬼佬真係對韓文歌無乜興趣
kpop根本就音樂界毒瘤, D樂團好似工廠式倒模出黎咁,
唔知邊個打邊個, 歌聽黎聽去都好似差唔多咁,
D歌迷好似撞左邪咁, 個偶像賣乜就買乜, 忘記左物品既本身價值同意義
(例如: 去買某飲品係因為偶像幫佢賣廣告, 唔係個飲品好飲)

利申: 擺明係睇唔起韓國文化, 無理性分析, 完全偏見, 吹咩?
你喜歡孔子嗎?
定義下乜係韓國飲食文化 乜係垃圾 乜係好囉
老實講日本咪仲屈機

籃波出到八村壘同渡邊雄太
電影黑澤明直頭上埋神枱
AV界又出到大把勁紅既女優
JPOP世界流行例子 米津玄師 / YOASOBI
野食又勁 壽司都要比韓國抄過去改做飯卷
久唔久仲會爆一套全球熱爆既動漫

真係好能堅
見偶像賣乜就買乜 唔覺呢個係Kpop文化 根本全世界都係咁
又一隻0.5
返支那啦
連香港班垃圾viu cctvb 偽人團隊都要抄泡菜國就知勁啦
全世界都係咁啦 戇鳩
唔係洗撚咁多錢代言費請偶像代言咩柒頭
咪係 日本d fans咪一樣。。。呢個全球性咖喎
以前細個韓國一直都係三線國家黎,講緊super junior都未出現既時候。而且無人會想去果到旅行(除左滑雪),係香港都好少有韓國野食,果時得大長今叫做紅過一時。所有野都由政府決定投資落娛樂圈做娛樂大國之後先出現。

直到宜家,雖然佢地係有d柒,但無可否認政府個決定真係做得好好,推動經濟非常成功,係國際既地位都高左好多。果時個總統直程可以做國父。

btw近排有係youtube唔小心睇到佢地認真唱歌,發覺原來好多都好有實力。開始有d對佢地改觀,但個d男人既look我都係覺得太女性化。。。

利申:鳩up
財團權力又大,犯左罪又可以特赦,特登搞起個娛樂圈做富人雞竇。
英超第三翼鋒孫興慜
北韓d火炮齊射嘅話(假設保養妥當下)
首爾真係含撚都無味
大家咁話者
瓷器撼磚瓦

擺到個首都咁近真係好難搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞