韓國真係好撚屈機既國家

528 回覆
1672 Like 564 Dislike
sorr
自膠
韓國整容多真係都市傳說嚟
https://www.isaps.org/wp-content/uploads/2021/12/Chinese-HK.pdf
2020 年手術量排名前 10 位的國家是美國、巴西、德國、日本、土耳其、墨西哥、阿根廷、意大利、
俄羅斯和印度,其次是西班牙、希臘、哥倫比亞和泰國。

然後兜話人口數唔同冇得比手術量
大韓民國/人口
5178 萬 (2020 年)
美國/人口
3.295 億 (2020 年)
巴西/人口
2.126 億 (2020 年)
德國/人口
8324 萬 (2020 年)
日本/人口
1.258 億 (2020 年)
土耳其/人口
8434 萬 (2020 年)
墨西哥/人口
1.289 億 (2020 年)
阿根廷/人口
4538 萬 (2020 年)
義大利/人口
5955 萬 (2020 年)
俄羅斯/人口
1.441 億 (2020 年)
印度/人口
13.8 億 (2020 年)
西班牙/人口
4735 萬 (2020 年)
希臘/人口
1072 萬 (2020 年)
哥倫比亞/人口
5088 萬 (2020 年)
泰國/人口
6980 萬 (2020 年)

google國家+人口
係鬼成日吹捧韓嘢post講講下就踩日本呢樣嗰樣,夠完全唔關標題事
佢已經佔據咗韓國人所有日常生活
軍事又有玩埋一份
個Ceo比人拉去坐監
竟然有唔少人要求特赦佢
真係三星共和國黎

btw,不過韓國電影同劇真係好睇咗好多
特別韓國電影
真係好多都好高質
你想學支那人咁傻鳩拎啲70幾年前嘅嘢嚟批判現今日本無問題證明你同班支那人智商一樣,你快啲去同班小粉紅一齊抗日啦,死韓狗
唔通吹奏中國香港
之前睇過好似話三星佔gdp 25%
睇到佢地都覺得好無奈
明知道佢地做過咩野
但根本無法逃避 無反抗能力
所以好多人用追星黎暫時脫離現實?
但有樣野值得我欣賞就係韓國年青人議政熱度好強
一有重大事件一定會follow up
話杯葛真係會杯葛
能力範圍做到嘅佢地都會做
其實唔洗嘈
講得韓國難免有D人會拎埋鄰近國家做比較

韓國係某D方面超越咗日本係事實
但唔代表日本冇晒好野
起碼我覺得做野認真程度日本仔應該都係首屈一指
發覺崇日撚九成都係毒撚
奶日賤畜調撚轉啲嘢嚟講咁撚霸道睇得出係崇尚呢啲低賤卑劣行為咖喇 死賤種狗都不如
今日支持咗俄羅斯未呀 屌你老母賤種仔
有冇香港人咁垃圾
東亞地區樣樣都互相比較再大家互相影響
香港市場太細 如果唔係都會比人拎黎比
日韓D杯葛真係好齊心
話唔買就真係唔買
所以民族主義有佢既好處同壞處

佢地就算係外地普遍都會齊心D冇咁易比人恰
唔似有D香港人自己鬥自己人
上流寄生族真係幾好睇

好多潛規則都係真
無啦啦俄羅斯做咩?你同小粉紅一齊抗日同聲同氣,係支持都係你條死韓狗支持啦
除咗娛樂產業特別勁
其他都係普通先進國家質素啫
兒登真係多韓粉
你同小粉紅一樣仲掛住抗日,唔知邊個低賤
被侵略要支持侵略者 被害嘅要支持加害嘅 奶日賤畜邏輯智商理解就係咁 唔怪得調轉啲嘢嚟講啦
喔定係原來你覺得俄羅斯係被害被侵略呀 繼續都係調轉講呀
文在寅都有放生特赦朴槿惠

不過當地有人估係佢怕去太盡自己都畀人清算,仲有專登等保守派親朴同親李明博勢力互咬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞